Naar Tirol in de zomer

Als ik ‘Tirol’ hoor, dan is het eerste wat er in mij opkomt: sneeuw, skipistes en apres ski. Machtige gebergtes, authentieke dorpjes en prachtige sneeuw zoals sneeuw bedoeld is. Klinkt fantastisch, maar aangezien de zomer eraan komt, is Tirol ver te zoeken op mijn bestemmingslijstje. Wij tuffen als gewoonlijk weer naar Frankrijk.

Zonde! Want ook in de zomer is Tirol een plaatje van een bestemming. In Stubai, even ten zuiden van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, zijn er volop mogelijkheden om juist ook zomers vakantie te vieren.

Stubai-Tirol

Omgeven door 80 gletsjers en 109 drieduizenders, met bekende dorpen Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, is Stubai een veelzijdige, sportieve én kindvriendelijke alpenbestemming. Het hele jaar door valt er in Stubai van alles te beleven, in de winter natuurlijk zijn wintersport met 58 afdalingen en in de zomer zijn machtige natuur.  Wandelen, klimmen, mountainbiken, zwemmen en yoga en zelfs voor wie ook in de zomer de sneeuw in wil, is daar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. 

Stubai en kinderen

Stubai biedt een BIG Family zomerprogramma voor kinderen. In het nieuwe SERLESPARK kunnen kinderen op zoek gaan naar Manni het Moddermonster of de hele dag kliederen met het watertapsysteem. In de WildeWasserWeg zijn er spannende avonturen te beleven en kunnen kleintjes hun eigen schip bouwen. Speciaal voor de avontuurlijke kleintjes is er een echte ranger die laat zien hoe je een echte katapult bouwt, boogschiet en een kompas gebruikt. En als afsluiter is er in Neustift een barbecuefeest. 

stubai-kinderen

Stubai en tieners

Met een tiener op vakantie? Ook dan is er een BIG Family Fun programma. Kinderen van 11 tot 14 jaar kunnen samen op spannende rafting trips, of klimmen in het grootste avonturenpark van Tirol! En de échte waaghalzen kunnen een tandemvlucht met een paraglider maken, hoe gaaf is dat!? Wat ook hoog op de to do lijst staat is het boomhuttenpad van de Schlick 2000, waar je al wandelend en bomen klimmend leert over de geschiedenis van de regio en de oerkracht van het bos, zo leren ze ook nog wat in de zomervakantie. Tieners die zich vervelen? In Stubai is dat geen optie. De zomer beleef je hier lekker buiten, in de gezonde berglucht en de prachtige natuur.

stubai-tirol-kinderen

BIG Family concept zomer 2016

Het BIG Family concept biedt families tal van activiteiten voor alle leeftijden. 

– Op 28 juli neemt verhalenverteller Christian Stefaner iedereen mee naar een mysterieus meer waar een zeemeermin woon.
– Een paar dagen later is er een sprookjeswandeling met verteller Helmut Wittmann en een doedelzakspeler.
– Zaterdag 30 juli staat in het teken van kindermusical Frogo en Lele en ook in augustus gaat het feest gewoon door.
– Op 5 augustus swingt heel Stubai op het BIG Family Summer Party bij het Kampler meer.

Stubai komt zeker op mijn lijstje met bestemmingen te staan, dat overigens almaar langer en langer wordt…

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Oostenrijk is prachtig, zowel in de zomer als in de winter. Wij gaan er ieder jaar met veel plezier heen. Onze oudste dochter genoot vorig jaar voor het eerst van de bergen en dit jaar mag onze jongste dochter ook voor het eerst de bergen begroeten. Leuk stuk!

  2. Tirol zou bij mij ook niet zomaar opkomen als vakantiebestemming in de zomer inderdaad. Maar bij het zien van deze foto’s, snap ik wel waarom je daar wél heen zou willen. Het ziet er daar prachtig uit.

  3. Pingback: STUBAI: wilde watervallen en indrukwekkend ijs | Ja papa!