Familie café Giraf

Soms kom je op plekken waarvan je denkt: ‘Geniaal bedacht, hier moet ik vaker naartoe!’. Gisteren kwamen wij op zo een plek.
Door het hebben van drie kleintjes, kom ik niet zo vaak meer bij eetgelegenheden (buiten de Hema en Ikea om, maar ik weet niet of ik dat een eetgelegenheid mag noemen?). Ik doe mijzelf daar gewoonweg geen plezier mee. Thuis vind ik een eetmoment al een hele uitdaging (en de man ook). Dus ik denk er altijd wel drie keer over na voordat ik deze uitdaging in een lunchroom of restaurant aan ga.

Maar gisteren hadden wij een Opkikkerdag. Deze dag hebben wij van alles beleefd en zo kwamen wij dus ook in een lunchroom terecht, Cafe Giraf om precies te zijn. Ik kreeg het heel eventjes benauwd. O jee, hoe hou ik mijn kleintjes de gehele lunch aan tafel? En hoe zorg ik dat ze niet hun boterhammen op de grond smijten en hun drink over tafel gooien? Maar al snel zag ik achterin de lunchroom een leuke speelkamer waarin kleintjes heerlijk hun gang kunnen gaan, terwijl de papa’s en mama’s kunnen genieten van hun kopje koffie. Ideaal!

Café Giraf is een familiecafé in het centrum van Amsterdam. Op het menu staan heerlijk verse broodjes, wraps, maaltijdsalades en voor de kleintjes is er een boterham met pindakaas of appelstroop. Maar het mooiste is natuurlijk de speelkamer waar ze zich prima kunnen vermaken. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoe je je kleintjes aan tafel houdt. En boze blikken van andere gasten, die vinden dat je overlast bezorgt, zul je er ook niet zien. Iedereen heeft daar namelijk zijn kleintjes bij zich!

‘Geniaal bedacht, hier moet ik vaker naartoe!’

 

cafe giraf

Update: Helaas heeft Familie café Giraf zijn deuren permanent moeten sluiten.

Previous ArticleNext Article