Cars 3……….brrroemmmm….

cars 3

Twee jongens staan te stuiteren van opwinding!!! Al vanaf vanochtend vroeg!!! Ze gaan naar de preview van Cars 3! Vet, cool, gaaf! Ik ben blij dat ik s’ochtends even weg moet, want ik word al duizelig als ik naar ze kijk. Ze racen rondjes rond de bank en stuiteren heen en weer. “Hoe lang nog?” “Wanneer gaan we weg?” “Is het ver rijden?” “Gaan we nu?” “En nu en nu en nu???”……

De jongste is nog nooit naar de bioscoop geweest. Hij is drie en half, dus ook ik vind het altijd spannend hoe ze het gaan vinden. “Zal hij het volhouden de hele film?” Hij weet niet eens wat de bioscoop is! Maar Cars kent hij wel. Samen met zijn vriendje speelt hij voortdurend met de autootjes. 

En ja hoor, daar gaan we. Stuiterend de auto in, richting Den Haag. Ik voel me net een boerinnetje, want ook daar kom ik nauwelijks met de kinderen. Ik ga het liefst shoppen met mijn zus of een vriendin in de stad. Bij voorkeur laat ik dan de kinderen thuis. Dus het is al een hele belevenis om daar heen te gaan. De jongens kijken hun ogen uit. “Rare mensen, mam, in de stad!” Zeggen ze kei hard! Nu voel ik me helemaal vanaf het platteland komen. Ze zijn ook niets gewend.

Als we de bioscoop binnenkomen krijgen ze een doosje met popcorn en drinken. En dan de donkere zaal in. De een wil vooraan, de ander bovenin. We eindigen dus ergens in het midden. Voordat de film begint, is de popcorn al op.

Die kleine vindt het een beetje spannend allemaal, dus ligt, zit staat, hupst en draait op mijn schoot.
De middelste moet na een uurtje naar de wc. Maar tot mijn opluchting zie ik dat die van mij niet de enige is die moet plassen. De een na de ander verlaat de zaal. Maar aangezien ik alleen ben met die twee knullen, ben ik genoodzaakt om met ze allen naar de wc te gaan. Tassen mee, voor iedereen langs en weer terug.

Maar dat mag de pret niet drukken. Wat een vet coole film is het!!! Echt leuk om heen te gaan, voor alle leeftijden. Niet te spannend. Voor jong en oud is hij geweldig! En sluit hij heel goed aan de de eerste Cars film. Racende wagens. Leuke grapjes. En een paar vette, coole auto’s erin. En ik denk dat niet alleen jongens, maar ook meisjes hem heel leuk vinden!

De kleine vindt het helemaal leuk in de bioscoop. Roept wel en toe. “Ik heb honger. Is die al klaar? Gaan we nu naar huis? Mogen we wat lekkers”. Maar bij de laatste race zit hij op het puntje van zijn stoel en verlaat daarna swingend de zaal. Daar worden ze nog even verwend met een grote tas vol leuke hebbedingetjes en een ijsje. Wat een top middag!

Dus mocht het in de vakantie een keertje regenen? Cars 3, 12 juli in de bioscoop. Die moet je zien!

Previous ArticleNext Article
Hoi, ik ben Mieke. Ik ben getrouwd en ik heb 3 jongens. Ik ben vorig jaar gestopt met werken in het onderwijs. Omdat mijn man vaak in het buitenland zit, vond ik het werk en 3 kinderen best druk. Nu ben ik thuis voor de kinderen. Dit geeft rust in het gezin. Maar soms denk ik: "Waar is hier de nooduitgang?". Dan mis ik de afwisseling, collega's en voldoening om iets voor mezelf te hebben. De jongste gaat bijna naar school. Tot die tijd ga ik van deze vrije tijd genieten. Want deze tijd komt niet meer terug!