RIO 2-event in Avifauna

Gister vertelde ik dat RIO 2 verkrijgbaar is op dvd en blu-ray. Maar wij wisten dat al een tijdje, we waren namelijk een aantal weken geleden in het vogelpark Avifauna speciaal voor het RIO-event. En Avifauna is natuurlijk bij uitstek de beste plek om deze vrolijke film te promoten.

Mijn kleintjes zijn gek op vogeltjes, dat wordt overigens niet door mij gevoed, maar door de man. Die is mij en mijn kleintjes al jaren aan het NLP-en voor het aanschaffen van een parkietje en een puppy. Tot op heden nog niet gelukt, maar de interesse naar vogeltjes (bij mijn kleintjes) is zeker al aanwezig. Extra leuk was het dus om naar het RIO-event te gaan, want dat staat natuurlijk volledig in het teken van de vogels. Na het zien van de uilen, parkieten en papegaaien in het park waren we nog nieuwsgieriger naar de vogels in RIO 2.

Eerst werden mijn kleintjes ontzettend kunstig geschminkt. Ik heb mijn ogen uit staan kijken hoe iemand zo even het vogeltje Blu uit de losse hand op de wang van mijn kleintjes wist te tekenen. Daarna werden de papegaaien even losgelaten. Erg machtig om die beesten te zien vliegen door de lucht. Uiteindelijk zocht iedere vogel zijn of haar partner en kwamen ze als setje bij elkaar. De vogelverzorger gaf een korte uitleg en ondertussen hield hij de ara’s zoet met iets lekkers. Ook ik hield mijn kleintjes zoet met iets lekkers, wat dat betreft kan ik een parkietje dus wel temmen.

avifauna

Zoals bij elke andere animatiefilm zijn de personages ingesproken door échte mensen, meestal bekende mensen. Ik maak er altijd een sport van om te raden wie de stem inspreekt. Soms hoor ik het meteen, soms moet ik heel diep graven en heel soms weet ik het echt niet. En als ik het dan opgezocht heb, denk ik OH JA! Maar Charly Luske pik ik er zo tussenuit. Hij spreekt de stem in van Tulio, de professor. Het was mogelijk om via Skype vragen te stellen aan Charly Luske, waar hij ook ruim de tijd voor nam. Helaas had ik wat minder tijd voor hem, ik was namelijk druk bezig met het temmen van mijn kleintjes die ondertussen de boel aan het afbreken waren.

De film, RIO 2 hebben we thuis maar bekeken, in alle rust. Inmiddels meerdere malen, want mijn kleintjes zijn dol op de vrolijke en kleurrijke familiefilm. Ook nieuwsgierig? Sinds gister is de DVD, 3D Blu-Ray en Blu-Ray verkrijgbaar in de winkel. Of je wint gewoon de Blu-Ray hier, kan ook.

Previous ArticleNext Article

1 Comment