Naar de haaien?

In eerste instantie wist ik niet zo goed wat ik van deze voorstelling van Oorkaan moest verwachten. Zou de zesjarige dit wel leuk vinden? Maar wie niet waagt, die niet wint. Dus wij gingen samen naar de haaien.

Afgelopen zondag vonden wij ons plekje in het concertgebouw. Amsterdam. Dochterlief wist, net als ik, niet zo goed wat ze moest verwachten. Nieuwsgierig keek ze naar de instrumenten die al op het podium stonden.

Muzikanten Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman zijn de Wëreldbänd en samen bespelen ze meer dan 100 instrumenten. In naar de haaien vertellen ze het verhaal van vijf broers die wel een vader, maar geen liefde hebben. Maar ze hebben elkaar en ze vertellen elkaar verhalen over koning zijn, ontdekkingsreiziger, prinses, of zeerover.

Zodra de voorstelling begint, zie ik hoe dochterlief gegrepen wordt door de muziek en het spel. Dit is een voorstelling waar haar fantasie geprikkeld wordt. Waar ze het verhaal niet begrijpt, vult ze het gewoon zelf in. Humor, interactie en spanning houden het, ook als ze het even niet volgt, leuk voor haar. En voor mij. Samen snuiven we cultuur! Oh, en wist ik vooraf niet zo goed of ze dit wel leuk zou vinden, een volgende keer neem ik haar gerust weer mee naar een voorstelling van de Wëreldbänd.

Heb je ook zin om samen met je kleintje uit te gaan. Naar de haaien speelt tot 23 april op verschillende plaatsen in het land. Let wel op: dit is, terecht, een voorstelling voor kinderen vanaf 5 jaar.

naardehaaienFoto: Boy Hazes

Previous ArticleNext Article