Monster Jam ‘The sky’s the limit’

Sinds al mijn lieve banjers op school zitten komt één op één tijd met de kinderen bijna nooit voor. Soms ben ik ook jaloers op moeders met twee kinderen. Die hebben als er een weg is, automatisch alle tijd voor de ander. Ja, mijn kind heeft wel eens een partijtje, maar dan heb ik er nog steeds twee. Ze gaan wel eens ergens spelen, maar meestal komt er ook wat grut mee. En eigenlijk vinden mijn kinderen het ook altijd leuker om met andere kinderen te spelen in plaats van met mij!

Thank God! Want ik moet er eigenlijk ook niet aan denken om ze constant te moeten vermaken. Wel hebben we iets in het leven geroepen, zodat onze kinderen het ook leuk blijven vinden om tijd met ons door te brengen. Gezins-uitstapjes en ouder-kind-uitstapjes. Bewuste aandacht! Momenten creëren om herinneringen op te bouwen en leuke dingen te ondernemen.

tribune-monsterjam

Ouder-Kind-uitjes

Bij het verzinnen van activiteiten kom ik er achter waar hun interesses liggen. Mijn oudste dochter gaat graag mee naar de nagelstudio en wilt dan ook graag haar nagels gelakt hebben. Of we gaan samen naar Amsterdam om te winkelen gecombineerd met een of ander museumbezoek.

Mijn zoon vindt het leuk om naar de bios te gaan, of naar musea met dieren en dino’s. Verder gaat mijn 6 jarige het liefst naar de speelgoedwinkel om daarna een ijsje te halen.

Zo hebben we met alle kinderen tijd om even alleen naar het dorp te fietsen, even te praten over dingen waar ze mee zitten, of waar ze mee bezig zijn. En ook is het ook gewoon even lekker stil. Ik hou van deze momenten, ik wil ze in een lijstje stoppen en er nooit meer uithalen. 

Gezinsuitjes

Het woord zegt het al, uitstapjes met het gezin. Deze uitstapjes vind ik soms het moeilijkst. Voordat iedereen er fatsoenlijk uitziet, gegeten heeft en klaar is voor vertrek heb ik er al een hele ochtend op zitten. Eigenlijk ga ik ook liever met één kind de hort op. Maar ook in deze vind ik het belangrijk dat mijn kinderen tijd met elkaar doorbrengen. Dat ze naast het ruzie maken en elkaar het leven zuur maken ook gezamenlijke leuke herinneringen kunnen opbouwen.

Ons gezinsuitje naar Monster Jam in Rotterdam

We hebben besloten onze jongste meid bij de oppas achter te laten. Haha… daar gaat het gezinsuitje, nou ja bijna dan 😉 . Mijn oudste zou graag met haar ruilen. Ik vroeg nog: ,,Wil je echt niet mee naar Monster Jam?” Ik kon mijn oren niet geloven. “Nee, ik ben verkouden.” verklaarde ze. “Nou dág, je gaat gewoon mee.” besloot ik. Gelukkig was dat een goed besluit, achteraf vond ze het namelijk fantastisch.

We hebben er een hele dag van gemaakt:

Met de trein naar Rotterdam. Is overigens goed te doen vanaf Schiphol. Alleen belachelijk dat er een extra toeslag bij komt, als je met de intercity gaat. Je zou toch denken dat je met een Dagretour helemaal ingedekt bent.

monsterjam-trein

In de rij staan voor de Pit Party leek erger dan het was, de doorstroom ging redelijk vlot. Het liefst wil ik dat de kinderen zonder andere mensen op een foto staan met een Monster Jam Truck maar dat is niet echt gelukt. 😉

pit-party

We hebben ons plekje op de tribune gevonden.

tribune-monster-jam

Eerst gingen de Monsterjamtrucks tegen elkaar racen. Daarna was het onderdeel Donuts, of te wel ze moesten om hun as heen draaien en als laatste was het onderdeel Freestyle. Uiteraard was dat het meest spectaculair!

Als sardientjes in blik gingen we met de tein weer terug en kunnen we terug kijken op een geweldige belevenis die we als gezin hebben beleefd. Gezien het publiek om ons heen is het ook een goede vader-zoon activiteit. 😉 Zeker de moeite waard.

monsterjam-kuip

monsterjam

Kijk voor meer informatie op www.MonsterJam.nl 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ja spectaculair was het. Leuk je daar te ontmoeten in het echt