Assepoester, de musical

Afgelopen zaterdag is Assepoester de musical in premiere gegaan. Assepoester ligt helemaal in het favoriete straatje van mijn kleuter. Ik vond het dus wel erg leuk om met haar naar deze voorstelling te gaan. Onderweg naar de Stadsgehoorzaal realiseerde ik mij dat de stiefmoeder en stiefzusters weleens heel eng over kunnen komen in het theater. In het sprookje zijn het immers ook geen lieve wezentjes. Dus ik probeer mijn kleuter erop voor te bereiden dat het wel een beetje eng uit kan pakken met de stiefmoeder en stiefzusters van Assepoester. “Nee, die zijn niet zo lief he mama? Maar ik ben niet bang voor hun hoor!” Dat is mooi, dus daar laat ik het maar bij.

Assepoester, de musical is een feestje

Eenmaal aangekomen in het theater worden we omringd door prinsesjes en lakeien. We bevinden ons in een echt sprookje. Vol verwachting neemt mijn kleuter plaats en ik naast haar. Ongeduldig vraagt ze een aantal keren wanneer de voorstelling begint. Als iedereen zit, probeer ik te sussen. Maar als alle prinsesjes om haar heen ook ongeduldig worden, is ook mijn kleuter niet meer te houden. Gelukkig gaat de voorstelling beginnen!
De gordijnen gaan open en mijn kleuter zit aan haar stoel genageld. Vol spanning, maar vooral vol verwondering kijkt zij naar wat er allemaal gebeurt op het podium. En ik kijk met haar mee, nog een beetje zorgen makend over de stiefmoeder. ‘Als het maar niet te eng is voor haar’

En ja hoor, daar komen ze. Ik zie een stiefmoeder, striefzuster en stiefbroer! “Vind jij ze mooi mama?”, vraagt mijn kleuter. Ik speel de vraag terug. “Uhh, ik weet niet, vind jij ze mooi?” Waarop mijn kleuter volmondig “JA” antwoordt. En vanaf dat moment ligt mijn kleuter in een deuk om de stiefmoeder, stiefzuster maar vooral om de stiefbroer. Een last valt van mijn schouders af. En ik kan verder genieten van de voorstelling en van mijn kleuter die er intens van geniet. En ook ik moet regelmatig hardop lachen. Qua humor is er ook aan de ‘grote mensen’ gedacht.

Sita Vermeulen is Assepoester

Multitalent Sita Vermeulen speelt de rol van Assepoester. Een aantal kippenvel momentjes zaten er wel bij. Wat kan zij mooi zingen. De rol van de prins wordt vertegenwoordigd door Ron Link. De rol past hem goed, een heuse prins als je het mij vraagt. Maar degene die er wat mij betreft uitsprong was de onverwachte stiefbroer. Michael van Hoorne zet deze stiefbroer met veel enthousiasme, lol en overtuiging neer.

Assepoester, de musical een absolute aanrader om met je kleintje naartoe te gaan!

ASSEPOESTER

 

 

Previous ArticleNext Article