Baby gebrabbel

De taalontwikkeling van baby’s gaat sneller als ouders positief reageren op hun gebrabbel, zo blijkt uit nieuw onderzoek… Dat wisten we toch allang? Sowieso vraag ik me af waarom je negatief zou reageren op babygebrabbel. Maar goed, er is weer een onderzoek geweest en de wetenschappers (onderzoekers van de Universiteit van Iowa) zijn tot een conclusie gekomen.

Baby’s die vaak een positieve reactie krijgen op hun gebrabbel leren sneller om klinkers uit te spreken en lijken hun gebabbel ook eerder tot specifieke personen te richten. Dat suggereert dat het taalvermogen van kinderen sterk wordt beïnvloed door de omgeving.

Ze hebben 12 moeders met hun baby’s van acht maanden twee keer per maand gedurende 30 minuten geobserveerd. Ze keken naar de interactie en dan vooral de wijze waarop de moeders reageerden op het gebrabbel van hun baby. Een onderzoek bij twaalf proefkonijnen is natuurlijk niet veel, daarom moeten de resultaten ook eerst worden gereproduceerd bij grotere onderzoeken.

Volgens mij is er geen onderzoek voor nodig. Een positieve reactie op babygebrabbel is gewoon het beste wat je kunt doen en ik kan me ook echt niet voorstellen dat je boos zou worden op een baby die brabbelt.

Bron: NU.nl

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Heerlijk toch dat gebrabbel van een kindje………….kan je alleen maar van genieten!

  2. Idd brabbelen is zo lief en leuk. Echt genieten. Heb ik ook gestimuleerd en mn oudste kletst er op los en stimuleert het brabbelen bij mn jongste. Lijkt mij dat als je negatief reageert je geen baby moet willen