Bunny Boo!

SONY DSC

Een leuk spelletje voor deze eerste Paasdag: Bunny Boo van Smartgames. Mijn peuter heeft het spelletje al uitgebreid geprobeerd en gespeeld. Enigszins verslavend vond hij het wel. Nog een kaartje, nog een kaartje, hij ging maar door. De ene keer zat er net even wat meer uitdaging in een kaartje dan de andere keer, maar dat maakt het spelletje juist zo leuk. Een prima spelletje om alleen te spelen. Maar ook om samen te ontdekken en om je kleintje wat begrippen bij te leren, zoals erop of eronder, erin of ernaast. Kleuren komen er ook aan te pas, iets wat er bij mijn peuter duidelijk nog niet in zit. Wellicht heeft dat te maken met de kleurenblindheid van zijn vader, of misschien heb ik er ook wel mee te maken… Gewoon nog niet zo vaak geoefend.

De bedoeling van dit spelletje is dus het kaartje na te bouwen. Vervolgens moet het bouwwerk natuurlijk ook stabiel blijven staan. Als het bouwwerk en het afgebeelde plaatje op het kaartje overeen komen, heb je het goed gedaan en pak je het volgende kaartje.

Het leuke van Smartgames, vind ik, zijn de vele denkspelletjes die ze hebben voor alle leeftijden. Bunny Boo is daar één van voor de kleintjes, maar ook voor oudere leeftijden hebben ze zeer uitdagende denkspelletjes.

 

SONY DSC

Comments

  1. Marije says

    Smartgames zijn inderdaad heel uitdagend en goed voor de kleintjes. Ik gebruik ze ook als juf in de klas en ga ze ook zeker aanschaffen voor mijn kleintje, al duurt dat nog wel langgg!