Stratego Pirates review

Ik kan mij de potjes Stratego met mijn broers nog goed herinneren. De meeste keren verloor ik, want dan had ik mijn maarschalk weer eens op een bom gezet. Slechts een enkele keer wist ik de vlag als eerste te vinden. En toch vond ik het leuk.

Winnaar Speelgoed van het Jaar 2016!

pirates-stratego

Erg nieuwsgierig was ik dan ook naar het spel Stratego Pirates. Zou het net zo leuk zijn als ‘de echte’ Stratego? Het strijdveld van het strategische bordspel wat ik vroeger met mijn broers speelde, is veranderd in een piratenschip. Dat is even wennen. Net als dat ik even moet schakelen van Maarschalk naar Kapitein Roderick Roodbaard. Maar het einddoel blijft hetzelfde: de vlag veroveren! 

Mijn zoon, met wie ik dit spelletje speel, is vijf. Het spel is goed uit te leggen en voor hem makkelijk te begrijpen. Het stukje memory dat in het spel verwerkt is, lijkt hem zelfs nog beter af te gaan dan mijzelf.

De twee reusachtige piratenschepen, waarbij je de piraten zo naar het vijandelijke schip kan slingeren en het feit dat de kanonskogels je om je oren vliegen, is voor mijn kleuter genoeg om dit een fantastisch spel te vinden.

Echter heb ik wel één nadeel ondervonden. Het schieten van het kanon is leuk, maar het is voor mij praktisch onmogelijk om het doel te laten ‘exploderen’. Een teleurstelling. Voor mij. Niet voor mijn zoon, want hem lukt het wel.

stratego-pirates

Wist je dat Stratego Pirates winnaar van Speelgoed van het Jaar 2016 in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar is?

De mening van de jury:
Een leuk visueel en actief spel met veel verrassende speelelementen. Veel spanning en je bent gedreven om te winnen. Ook leuk voor volwassenen.

Stratego Pirates is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en voor 2 spelers. Een potje duurt gemiddeld 30 minuten en het spel kost €39,99 verkrijgbaar bij Bol.com

Previous ArticleNext Article