Spelen met Peppa

Laatst had ik het al over het succesvolle spel ‘Verstoppertje met Peppa‘. Maar met Peppa valt er meer succes te behalen. Zo hebben we nog twee leuke producten uit de Peppa-lijn ‘getest’.

We begonnen met de Junior Mandela Designer van Ravensburger. Een groot sjabloon waarmee je Peppa heel gemakkelijk kunt tekenen. Er is een zwarte stift bijgeleverd en drie potloden. Uiteraard was de zwarte stift meteen de favoriet voor de minipeuter. Ze begon heel netjes op het papier, maar al snel, zéér snel ging dat over van het papier naar haar eigen handen. Zwarte vingers krijg je dan, leuk joh! De peuter vond het leuk om even naar te kijken en om Peppa zelf een keer te tekenen. De zesjarige kan het beste haar ei kwijt in activiteiten als deze. Dat is wel te zien aan het standaard pakket creativiteit van minimaal 50 bladzijdes per dag dat ze produceert. En zo produceert ze ook met de Junior Mandela Designer mooie Peppa-kunstwerken.

peppa_edited-1

Het tweede pakketje is een Peppa strijkkralen doosje. En man, wat heb ik een hekel aan strijkkralen! Mijn zesjarige maalt er ook niet veel om, wellicht door de zeer beperkte introductie van het fenomeen strijkkralen, maar ook omdat het haar te priegelig is. Maar hé, Peppa is de trigger om er toch aan te beginnen.
Geduld wordt op de proef gesteld. Voor mijn zesjarige en ook zeker voor mij. Zo nu en dan heeft ze even mijn hulp nodig, anders duurt het haar véél te lang en dus waag ik mij ook aan de strijkkralen. Mijn dikke vingerstompjes zijn niet, ik herhaal niet geschikt om een strijkkralen kunstwerkje te maken, maar ik doe alles voor mijn kleintjes. En ja hoor, na een middagje ploeteren hebben wij als eindresultaat: Peppa! Van strijkkralen.

Previous ArticleNext Article

2 Comments