Review: FurReal hondje Ricky

“Uhh, waarom staat dat op je verlanglijstje?”, vraag ik mijn dochter. “We hebben een echte hond, geef die maar wat extra aandacht”, opper ik. Maar mijn dochter is ervan overtuigd. Ze wil het FurReal hondje Ricky. Na tig review filmpjes te hebben gekeken, is het zelfs haar grootste wens! En ach ja, ik ben er om haar wensen te vervullen, aangezien ze toch al niet meer in Sinterklaas, de Kerstman of de Tandenfee gelooft. 

Het FurReal hondje Ricky dus, we ontvangen hem voor een review. Ricky is een pup. En de FurReal pup staat bekend om zijn coole kunstjes. Meer dan 100 combinaties van geluid en bewegingen kun je van dit hondje verwachten. Toch moet mijn dochter na het uitpakken nog even wachten. Er moeten namelijk batterijen in. En niet de batterijen die je standaard in je la hebt liggen, althans ik niet. Achteraf lees ik dat er vier batterijen zijn meegeleverd, echter is de verpakking dan al foetsie.

De volgende dag kan mijn dochter dan eindelijk aan de slag met haar FurReal hondje Ricky. Wat mijn dochter vooral opvalt is dat het beestje vooral brokjes poept en overgeeft. Maar een kunstje heeft ze er nog niet uitgekregen. Hoe moet dat toch? Misschien toch maar even de beschrijving lezen dan…

Het is net echt, want ook Ricky moet opgevoed worden. De beste resultaten krijg je wanneer je één brokje tegelijk geeft. Geen wonder dat Ricky steeds aan het kotsen was, mijn dochter mikte zo een hele hand in zijn strot. Het koekje moet je stevig op de achterkant van zijn tong leggen, dan eet ie ‘m op. En als je zijn bovenlip aanraakt, maakt hij eetgeluiden.

Wanneer de pup zit en je hem over zijn rug aait, gaat hij poepen. Hevig schudden is dus niet nodig. Langzamerhand word ik steeds blijer dat Ricky, en niet onze echte hond Lily, de opvoeding van mijn dochter ondergaat. Na een minuutje inactiviteit, gaat de pup slapen. Wanneer je Ricky over zijn rechter achterpoot aait, wordt hij weer wakker. En zo leren we langzamerhand hoe dit FurReal hondje werkt. Maar nog steeds hebben we geen kunstje van Ricky gezien.

Daar hebben we het bijgeleverde botje op zijn neus voor nodig. En een beetje geduld. Want na wat oefenen wipt Ricky het botje van zijn neus, zo zijn mondje in. En hij laat het botje daarna ook weer los, daar kan onze hond Lily dan weer wat van leren. Daarnaast is het meest hilarische kunstje van Ricky dat hij scheetjes laat.

Al met al is het FurReal hondje Ricky een erg leuk en interactief hondje om mee spelen. En eerlijk is eerlijk, soms is het ook wel erg lekker dat je hem uit kunt zetten. Dat lukt namelijk niet met een echte hond.

 

 

Previous ArticleNext Article