GOULA Kalenderklok – houten kalender voor je kind

SONY DSC

Uren, dagen, maanden en seizoenen leren

“We moeten de houten kalender even goed zetten”. Dat is tegenwoordig het eerste wat mijn kleuter zegt als we ’s morgens beneden komen. Ze heeft het over de GOULA Kalenderklok. Op deze kalenderklok leer ik mijn kleuter klok kijken, de datum bijhouden en de maanden. Voor mijn peuter zijn de dagen van de week interessant en de 4 seizoenen, die op de houten kalender terug te vinden is. Het weer van de dag wordt door al mijn kleintjes enthousiast bijgehouden. Nadat ze een blik naar buiten geworpen hebben, zetten ze, als het even meezit, het weer op een zonnetje. Maar helaas wordt het weer ook regelmatig op een wolkje gezet. Mijn kleintjes zijn enthousiast over het bijhouden van dit houten bord van GOULA. Wat ik wel jammer vind aan dit bord is dat de kleuren van de weekdagen niet dezelfde zijn als die van de schatkist methode, welke ze op school gebruiken. Dan zou deze houten kalender helemaal fantastisch zijn. Ik heb dit eenvoudig opgelost door enkel de stipjes onder de dagen te gebruiken. Maandag heeft één stipje en is dus de eerste dag van de week. Dinsdag twee stipjes, dus de tweede dag van de week en zo verder.

SONY DSC

GOULA Kalenderklok

GOULA is de kwalitatief hoogwaardige houten spellen- en puzzellijn van Koninklijke Jumbo. De lijn bestaat uit vrolijk gekleurde, houten producten die naast speelplezier ook de fijne motorische vaardigheden en het denkvermogen stimuleren. De GOULA producten worden vervaardigd van duurzaam hout en het productieproces is milieuvriendelijk. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart laten spelen met de verantwoorde producten van GOULA!

Houten kalender voor je kind?

Nu is natuurlijk de vraag, vinden wij deze houten kalender een aanrader voor je kind? Hoewel we de Kalenderklok een tikkie lomp vinden, is de kalender wel lekker duidelijk. En dat vinden kinderen fijn! Dus als je een mooi plekje in huis kan vinden voor deze Kalender klok van GOULA, dan is het zeker een aanrader voor je kind.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Super gaaf!
    Ook goed dat je dit spelenderwijs oefent. Uit ervaring weet ik dat kinderen in de bovenbouw soms niet goed weten hoe de dagen van de week/maanden van het jaar zijn. Super goed dat je hier op zo’n leuke manier aandacht aan spendeert. Ook weet ik dat het met de woordenschat van sommige helaas niet zo goed is. Zo ontwikkel je het op een leuke manier! Zeker als ik lees hoe enthousiast je kinderen zijn,
    Het materiaal is ook mooi. Echt een aanrader. Ik zal eens kijken wat de prijzen zijn, want die zijn vaak pittig.

    1. Dat valt voor de verandering een keer reuze mee! Dit bord kost €19,95

  2. Leuk zeg! Mijn zes jaar heeft soms nog best moeite met de dagen en de tijd.