Duplo, Duplo en nog eens…

Een Duplo treinbaan. Die kun je niet vroeg genoeg in huis hebben.

En zo geschiedde het dat ik op kerstavond, samen met een vriend, een duplo treinbaan zat te bouwen. Je moet immers toch weten of iets compleet is, voordat je het cadeau doet!?

Mijn dochter van toen anderhalf kon de set zelf nog niet opbouwen, dus moest ik het regelmatig voor haar doen. Al snel kwam ik erachter dat de basisset van zo’n treinbaan niet voldoende is. Voor mij zat er gewoon niet genoeg uitdaging in. Wissels had ik nodig en spoor, veel spoor. Op Marktplaats te vinden voor een prikkie, kopen dus! Oh ja, op koninginnedag kon er ook nog wel wat Duplo gekocht worden. En waren we weer eens in de speelgoedwinkel dan zocht ik ook altijd weer even wat Duplo. Duplo, Duplo en nog eens Duplo.

Je snapt het wel, al snel kreeg ik van mijn wijze wederhelft te horen dat er geen Duplo meer gekocht mocht worden. Ik wilde wel protesteren, maar kon geen goede argumenten bedenken. Helaas, de zoektocht naar meer Duplo hield hier op.

MAAR… Inmiddels spelen de kinderen alle drie met Duplo. Ze kunnen de treinbaan zelf opbouwen en vandaag was het zover. Wat hoorde ik mijn vrouw zeggen?

“We hebben een tweede trein nodig. De kleintjes maken er ruzie om!”

Ha, ze dacht zeker dat ik het niet hoorde, maar ik ben alweer op zoek hoor! Duplo, Duplo en nog eens Duplo!

duploGelukkig komt Duplo ook regelmatig met een nieuw pakketje op de markt zodat ik niet in de treinbaan hoef te blijven hangen. Zoals de “Mijn eerste speelhuis” set die het mogelijk maakt om de dagelijkse activiteiten van peuters te herbeleven in de wondere wereld van Duplo blokken. Veel speelplezier gegarandeerd, terwijl je ondertussen aan de motorische vaardigheden van je kleintje bouwt.

Nieuw: Duplo set ‘mijn eerste speelhuis’ (10616) –  Bestellen >>
Nieuw: Duplo set ‘mijn eerste boerderij’ (10617)

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Duplo is echt superleuk inderdaad 😀 Ons zoontje heeft net door hoe je 2 steentjes op elkaar kan klikken. Hij is zó trots op zichzelf 🙂

  2. Duplo vind ik superspeelgoed. Het is onverwoestbaar en het is creatief.