5 dingen die je kunt doen met je pop-it fidget toy

fidget toy

Ongetwijfeld hebben jullie ook één, of twee of drie of een heleboel pop-it fidget toys in huis slingeren. En wat doen je kinderen er nog mee? Hoogstwaarschijnlijk niets! Hoog tijd om daar verandering in te brengen en er nog één keer leven in te blazen. In dit artikel laat ik je zien wat je, buiten alleen maar heen en weer poppen, nog meer kunt doen met de pop-up fidget toy. 

Chocolade maken met een pop-it

Het eerst en volgens mijn kinderen ook het leukste om te doen met een pop-it fidget toy, is chocolade maken. Het is heel simpel! Wat je nodig hebt is een reep chocolade, M&M’s (of rozijntjes kan ook, maar dan is het resultaat een stuk minder vrolijk), een pan en een metalen kom en natuurlijk een pop-it! Als eerst was je de pop-it goed af en vervolgens maak je hem goed droog. Dan doe je in iedere pop-it een M&M. Als laatste smelt je de chocolade. Wij doen dat met de au-bain-marie methode, door een pannetje water op te zetten en daarboven de chocolade in een metalen kom te laten smelten. Je kunt het laten smelten van chocolade ook in de magnetron doen, maar dat gaat bij ons om de een of andere reden altijd mis. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is, vul je de pop-it met de chocolade. Dan moet je de chocolade nog even hard laten worden en klaar is je pop-it van chocolade!

pop-it chocolade maken

fidget toy

Spelletjes met een pop-it

Een pop-it kun je ook heel goed gebruiken om leerzame spelletjes mee te spelen. Er zijn al pop-its op de markt waar het alfabet en/of cijfers op staan. Maar je kunt dan natuurlijk ook heel gemakkelijk er zelf op schrijven met een zwarte fijne stift. Met een pop-it met cijfers kun je heel goed rekenspelletjes doen. En met een pop-it met het alfabet kun je bijvoorbeeld een namen spelletje spelen, waarbij de eerste letter van een naam steeds maar één keer gebruikt mag worden.

fidget toy

IJsblokjes maken

Mijn kinderen zijn dol op ijsblokjes. Een pop-it kun je ook gebruiken als ijsblokjes vorm. Heel simpel; je vult de pop-it met water en legt de pop-it een dagje in de vriezen. Voila, het resultaat zijn unieke pop-it ijsblokjes (of staafjes)

fidget toy

Pop-it in magic sand

Je kunt een pop-it ook prima gebruiken als vormpje in magic sand. Macig sand popt toch net weer even wat anders

fidget toy

fidget toy

Een telefoonhoesje maken van een pop-it

Zijn de kinderen echt helemaal klaar met de hype of hebben ze pop-it’s in overvloed, dan kun je een pop-it verknippen tot telefoonhoesje. Hoe leuk is dat!? Kortom, er zijn nog genoeg dingen die je kunt doen met een pop-it fidget toy, voordat je ze de prullenbak in gooit.

pop-it telefoonhoesje
Door Shutterstock / PV productions

kinderen

Previous ArticleNext Article