GOULA Kalenderklok

SONY DSC

“We moeten het bord even goed zetten”. Dat is tegenwoordig het eerste wat mijn kleuter zegt als we ‘s morgens beneden komen. Ze heeft het over de GOULA Kalenderklok. Op deze kalenderklok leer ik mijn kleuter klok kijken, de datum bijhouden en de maanden. Voor mijn peuter zijn de dagen van de week interessant en de 4 seizoenen. Het weer van de dag wordt door al mijn kleintjes enthousiast bijgehouden. Nadat ze een blik naar buiten geworpen hebben, zetten ze, als het even meezit, het weer op een zonnetje. Maar helaas wordt het weer ook regelmatig op een wolkje gezet. Mijn kleintjes zijn enthousiast over het bijhouden van dit bord van GOULA. Wat ik wel jammer vind aan dit bord is dat de kleuren van de weekdagen niet dezelfde zijn als die van de schatkist methode, welke ze op school gebruiken. Ik heb dit eenvoudig opgelost door enkel de stipjes onder de dagen te gebruiken. Maandag heeft één stipje en is dus de eerste dag van de week. Dinsdag twee stipjes, dus de tweede dag van de week en zo verder.

SONY DSC

GOULA is de kwalitatief hoogwaardige houten spellen- en puzzellijn van Koninklijke Jumbo. De lijn bestaat uit vrolijk gekleurde, houten producten die naast speelplezier ook de fijne motorische vaardigheden en het denkvermogen stimuleren. De GOULA producten worden vervaardigd van duurzaam hout en het productieproces is milieuvriendelijk. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart laten spelen met de verantwoorde producten van GOULA!

Comments

  1. Myrthe says

    Super gaaf!
    Ook goed dat je dit spelenderwijs oefent. Uit ervaring weet ik dat kinderen in de bovenbouw soms niet goed weten hoe de dagen van de week/maanden van het jaar zijn. Super goed dat je hier op zo’n leuke manier aandacht aan spendeert. Ook weet ik dat het met de woordenschat van sommige helaas niet zo goed is. Zo ontwikkel je het op een leuke manier! Zeker als ik lees hoe enthousiast je kinderen zijn,
    Het materiaal is ook mooi. Echt een aanrader. Ik zal eens kijken wat de prijzen zijn, want die zijn vaak pittig.

  2. Letje says

    Leuk zeg! Mijn zes jaar heeft soms nog best moeite met de dagen en de tijd.