Beste Sinterklaas, hier mijn verlanglijstje

Beste Sinterklaas,

Ik ben het afgelopen jaar redelijk lief geweest. Ik heb ook weer erg mijn best gedaan om de kleintjes op te voeden. Terwijl ik af en toe zo hondsdol werd van de strijd tussen mijn kleintjes onderling, dat ik bij mezelf dacht, slacht elkaar dan maar af, heb ik ze toch telkens weer zonder al te veel kleerscheuren uit elkaar weten te krijgen.

Ik heb voor ze gekookt en ze (een soort van gezond) eten gegeven, ook al belandde de helft daarvan regelmatig in de vuilnisbak.

Ik heb hun kleertjes gewassen, ook al was dat pas wanneer de kledingkasten helemaal leeg waren. Ik stond dan regelmatig op het punt om naar de winkel te rennen, omdat ik ervan overtuigd was dat mijn kinderen helemaal geen kleding meer hadden. Gelukkig kwam ik meestal weer bij zinnen en herinnerde ik me de volle wasmand die eigenlijk ook best wel in het zicht stond al die tijd. Negeren is een tweede natuur geworden. 

Negeren is niet alleen mijn tweede natuur, mijn kleintjes kunnen er ook wat van! Ik heb regelmatig getwijfeld aan mijn stem en de taal die uit mijn strot kwam. Zat ik op een andere frequentie? Praat ik chinees? Of werd ik serieus genegeerd? Zelfs de hond luistert niet. Maar toch, Sinterklaas, toch heb ik ze elke dag weer (redelijk) op tijd op school gekregen en lagen ze ook elke avond weer (redelijk) op tijd in bed.

En ik heb zelfs op school weer mijn beste beentje voor gezet. Ik ging mee op schoolreisje. Ik hielp met het bakken van cakejes en ik ben zelfs klassenmoeder geworden! Het is dat de andere moeders op het schoolplein mij daar regelmatig aan moeten helpen herinneren, maar toch, het is goed bedoeld.

Ja Sinterklaas, ik doe echt mijn best om indruk op u te maken. Ik heb namelijk een klein verlanglijstje. Het is niet veel, moeders vragen namelijk nooit iets voor zichzelf, je weet wel, alles voor de kleintjes.

En nu ik er zo over nadenk, ook dit staat weer niet los van de kleintjes. Nee het is geen nieuw outfit, geen parfum of een mooi sierraad. Het kan mij allemaal gestolen worden.

Want weet u Sinterklaas, ik vind het zo knap van u dat u in drie weken tijd even heel Nederland afwerkt, iedereen het naar z’n zin maakt en ook op alle plekken tegelijk kunt zijn. Hoe doet u dat toch?

Ja Sinterklaas, wat ik dus hoog op mijn verlanglijstje heb staan is wat extra tijd. Want 24 uur in een dag is gewoon niet genoeg. Ik zou graag wat extra tijd willen om te slapen, om te werken, om het huishouden te voltooien, om de kleintjes op te voeden, om te helpen op school, om series te kijken, om maaltijden te nuttigen, om te sporten (o nee, daar is tijdgebrek juist wel een goed excuus voor), om met vrienden af te spreken, om familie te bezoeken, om… Hé man, ben jij er ook nog?

Ik heb gewoon zoveel te doen dat ik nergens aan toe kom, wat zich weer uit in een zeer onproductieve dag.

En terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik mijn tijd weer aan het verdoen ben.

Sinterklaas, ik zal u niet langer lastig vallen. Ik wens een fijne avond voor mijn kleintjes waarin al hun wensen in vervulling zullen gaan. En dat ze heerlijk úren gaan spelen met hun nieuwe speelgoed, zodat ik weer wat tijd over heb om…

Groeten,
Een moeder

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article