Spelletjes inspiratie nodig? – Spellen van Goliath 0

Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur en de reclames over kinderspeelgoed zijn om half 11 ’s avonds! weer te bewonderen.

Zelf ben ik niet zo’n spelletjes persoon. Snel uitgekeken, winnen hoeft van mij niet perse en Mens-erger-je-niet werd geroepen omdat het gewoon ongelofelijk lang duurt voor dat je alle poppetjes in je straatje hebt.

Thuis hebben we welgeteld twee spelletjes die zo nu en dan uit de kast getrokken worden. Dus altijd op zoek naar blijvertjes en zo af en toe komt er een spel voorbij waar de jongens zich dan even mee kunnen amuseren. Zo ook “Rumba Rups” en “Vos Laat Los” van Goliath.

Rumba Rups (Goliath)

Dikke lol met het deuntje wat uit deze rups komt! De jongste hopst heen en weer en kan niet wachten tot hij weer op de knop mag drukken. De oudste probeert behendig de balletjes op de bewegende handen te leggen. Dit spel is serieus een van de makkelijkste spelletjes om te spelen. Het is zo opgezet en het is gelijk duidelijk wat je moet doen. Dit spel kan je zo lang, en bij ons zo kort, doen als je wilt. Je kunt gewoon stoppen wanneer je er genoeg van hebt. 

Wat ik wel echt mega irritant vind is dat de balletjes die van de handen af vallen dus door je hele kamer heen vliegen. Je bent dus of al snel alles kwijt of eindeloos op zoek naar die krengen, die de jongste natuurlijk het liefst in de mond wil stoppen.

Dikke lol in ieder geval, en zonder de balletjes had het zeker een aanvulling kunnen zijn.

vos laat los

Vos Laat Los (Goliath)

Halleluja, een spel zonder batterijen! Oké, je moet wel even geduld hebben om alle kipjes initieel in elkaar te zetten. En die dobbelsteen waar je zelf stickers op moet plakken komt een beetje goedkoop over. Maar staat het eenmaal, is het super easy! Je geeft je kind kippen en na dobbelen moet je kind het aantal kippen in de zak van de vos doen, op het hoofd drukken en verder. En wanneer de vos z’n broek laat zakken, wat gepaard gaat met kinderen die volledig uit hun dak gaan, moet je zo snel mogelijk (met één hand) de kippen in je kippenhok doen. Dat laatste spelelement wordt niet altijd helemaal begrepen, maar de kids hebben de dikste lol met het afwachten tot die broek zakt.

Super leuk spel, en nu al een paar keer extra uit de kast gehaald. Potentiële aanvulling vermoed ik zo.

rumba rups

Dus…

Wil je een blijvend leuk spel voor het hele gezin, kies Vos Laat Los! Oh en, neemt ook makkelijk mee bij uitstapjes.

Wil je een spel dat kinderen met vriendjes snel uit de kast trek en waar jij helemaal niet bij hoeft te zijn (tot het opruimen) kies dan voor Rumba Rups.

Vos Laat Los € 24,95 – Bestellen >>
Rumba Rubs € 24,95 – Bestellen >>

Ik had de luxe om deze spelletjes te mogen uitproberen. Maar in het probeerpakket zat ook “Shimmer Wing Fairies, Fairy Garden Playset (Goliath). En hoewel ik niet aan stereotype wil doen, was deze speelset met twee jongens in huis niet het populairst. De een vond het super leuk stickers op alles te plakken zoals de bloem en de vleugels van de fee, maar daar is het bij gebleven. En de ander heb ik nog wel één keer met de fee zien vliegen, maar die ligt nu achter de kast en is inmiddels out-of-mind.

Shimmer Wing Fairies

 
Previous ArticleNext Article