Smurftastische pepernoten

De Sinterklaasgekte zit er hier in huis behoorlijk in. En elke dag vraagt mijn kleuter: “mama, zullen we pepernoten bakken?”. Nu vind ik dat in principe een prima idee, alleen komen de pepernoten al aardig mijn neus uit. Om het leuk te houden ontving ik laatst een leuke variant: Smurftastische pepernoten

Het verhaal
De kleine smurfjes lieten zich inspireren door de goedheiligman en gingen samen met de kooksmurf de keuken in voor heerlijke blauwe Smurftastische pepernoten! De Smurftastische pepernoten zijn snel en eenvoudig zelf te maken en de kleintjes vinden het ongetwijfeld een feestje! Maak deze Smurfenbakdag af door samen te kijken naar De Smurfen 2, die sinds 27 november op DVD en Blu-Ray verkrijgbaar is.
In De Smurfen 2 creëert de boze tovenaar Gargamel twee ondeugende Smurf-achtige wezentjes, genaamd de Stouterds. Smurfin is de enige die hem kan helpen om van de Stouterds echte Smurfen te maken en daarom ontvoert hij haar. Grote Smurf, Klungel, Moppersmurf en Hippe Smurf keren terug naar onze wereld om samen met hun goede mensen-vrienden Patrick en Grace Winslow, Gargamel te stoppen en Smurfin te redden.

blauwe pepernoten

Lees hieronder hoe jij en de kinderen zelf in een handomdraai de Smurftastische pepernoten maakt. De voorbereiding duurt ongeveer 20 minuten en het bakken 15 minuten. Zo gesmurfd dus!

Ingrediënten Smurftastische pepernoten:
Een toffe mama, papa, opa, oma, oom of tante
Een stel dappere kooksmurfen
Een glaasje limo tegen de dorst
Géén Stouterds
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr romige roomboter, op kamertemperatuur
125 gr bruine basterdsuiker
1,5 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepels blauwe (biologische) kleurstof
50 ml melk
Snufje zout

Handig in de keuken:
Beslagkom, liefst een blauwe
Bakpapier
Optioneel: mixer
Optioneel: blauwe Candymelts
Optioneel: spuitzak
Smurftastisch veel zin!

Smurfen Mix!
Verwarm de oven voor op 170°C. Let op, er moet altijd een volwassene je helpen hierbij! Doe de boter in de beslagkom en mix deze met een mixer of een garde luchtig en zacht. Vervolgens kan het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden, de kleurstof, het zout en de melk aan de boter worden toegevoegd. Mix dit samen tot een mooi glad deeg. Het laatste gedeelte is natuurlijk het leukst om met de hand te kneden! Zorg er wel voor dat jij en de kids een schort dragen en eventueel handschoentjes, om vlekken van de kleurstof te voorkomen.

Smurf de pepernoten
Vorm vervolgens kleine balletjes van het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een klein beetje aan op de bakplaat, zodat ze echt de vorm van pepernoten krijgen. Bak de pepernoten in 15 minuten af in de voorverwarmde over en voila: Smurftastische pepernoten!

Geen fan van kunstmatige kleurstoffen? Met spirulinakleurstof kun je een natuurlijke blauwe kleur toevoegen aan de pepernoten. Een ander alternatief is de pepernoten zonder kleurstof te bakken, maar later met gesmolten blauwe Candymelts de pepernoten te versieren. Bekijk hier alvast de trailer!

Winnen
Ik mag twee Smurf pakketten weggeven! Bestaande uit de DVD De Smurfen 2, een Smurf activity set en een Smurfin armband. Dus wil jij met Sinterklaas en Kerst lekker smurfen? Doe dan gezellig mee aan deze winactie. Wat je moet doen? Like, share en win :-)

Smurfen

De Smurfen 2
Als de kwaadaardige tovenaar Gargamel de kleine Smurfjes uit hun dorp verjaagt, vallen ze van hun magische wereld in de onze… en wel in Central Park in New York. Slechts drie appels hoog zitten ze vast in The Big Apple. Nu moeten ze hun weg terug vinden naar hun dorp voordat Gargamel ze op het spoor komt. Smurfs 2: De boze tovenaar Gargamel maakt een paar Smurf-achtige wezens, genaamd Stouterds. Hij wil ze gebruiken om het magische Smurfen-elixer te maken. Maar daarvoor heeft hij ook Smurfin nodig, want alleen zij weet hoe je van Stouterds echte Smurfen maakt. Samen met de Stouterds ontvoert Gargamel Smurfin en neemt haar mee naar Parijs. Het is aan Grote Smurf, Klungelsmurf, Moppersmurf en Hippe Smurf om samen met hun mensenvrienden Patrick en Grace Winslow Smurfin uit de handen van Gargamel te redden.

Sony Pictures Home Entertainment op Facebook
Copyright: © 2011 Columbia Pictures Industries, Inc. and Hemisphere – Culver Picture Partners I, LLC. All Rights Reserved., © 2013 Columbia Pictures Industries, Inc. and Hemisphere – Culver II, LLC. All Rights Reserved

Comments

  1. SuikerMama says

    Lijkt me super leuk om dit eens uit te proberen met alleen natuurlijke suikers! Tnx voor de tip!