Sinterklaas inkopen doen

Nog een paar dagen en dan is het zover. Dan komt de goede Sint uit Spanje weer aan. Mijn kinderen zijn al helemaal klaar voor zijn komst. Twee van de drie weten hoe het zit met het ‘grote geheim’. Toch gaan ze er alle drie vol in. De verlanglijstjes zijn gemaakt, het Sinterklaasjournaal wordt elke avond trouw gevolgd en de Pieten kostuums zijn weer uit de verkleedkist getrokken. Nu wachten op de cadeautjes. 

Oei, daar zeg je me wat! Hoewel alle credits naar Sinterklaas gaan, zijn het zijn Hulp Sinten die de Sinterklaas inkopen moeten doen. En dat is ieder jaar toch weer een behoorlijk karwei. Gelukkig hebben we internet en weet de postbezorger het pakhuis van deze Hulp Sint prima te vinden. Om alle Hulp Sinterklazen uit de brand te helpen, heb ik hier wat tips voor je als je Sinterklaas inkopen gaat doen.

Tip 1. Koop online!

Ben je het beu om iedere keer naar het winkelcentrum te moeten? Dure parkeerkosten moeten betalen? En om spierpijn te krijgen van het slenteren van winkel naar winkel? Maar het jezelf gemakkelijk en koop al je Sinterklaas inkopen online.  Sinds kort heb ik www.scalaxl.nl ontdekt. Je zou het een online warenhuis kunnen noemen, waarin verschillende webwinkels zijn ondergebracht. Het aanbod gaat van speelgoed naar huishoudapparaten en van tenten naar boormachines. Top!

Tip 2. Niet overdrijven!

Ken je de vier cadeautjes regel al? Dit is een regel waarbij je je kind maximaal vier cadeautjes geeft. De regel is als volgt: je geeft één ding dat ze willen, één ding dat ze nodig hebben, één ding dat ze dragen en één ding om te lezen. Het is een prima regel en het voorkomt het ondankbare gegraai in een grote stapel cadeaus.

Tip 3. Check het verlanglijstje

Ik weet niet hoe het zit met jullie kinderen, maar als mijn kinderen reclame zitten te kijken, roepen ze bij alles ‘dat wil ik!’. Hun verlanglijstje verandert werkelijk met de dag! Tja en daar zit je dan met al je Sinterklaas inkopen. Wat ik doe, is dagelijks het verlanglijstje van de kinderen checken. Wanneer ze roepen ‘dat wil ik!’, vraag ik ‘wil je dat liever dan …’. Meestal beseffen ze dan dat ze het eigenlijk helemaal niet willen.

Tip 4. Geniet!

En als laatste tip: geniet een beetje. Wat hebben de kinderen nu aan een gestreste moeder? Uh Sinterklaas? Deze periode is voor de kinderen al stressvol genoeg. Maar het jezelf dus makkelijk, doe de Sinterklaas inkopen lekker online en geniet van dit kinderfeest.


Afbeelding: Shutterstock / Robin Bouwmeester

Previous ArticleNext Article