Schoenzetkalender

sinterklaas aftelkalender 2023

‘Mama, mag ik mijn schoen zetten?’ Dat klinkt vast niet onbekend. Hier wordt de vraag dagelijks gesteld. Logisch, ik zou het ook elke dag vragen. Maar ja, Sinterklaas doet niet elke avond iets in de schoen. Dus mijn kleintjes kunnen wel elke avond hun schoen zetten, maar dan is het de volgende ochtend telkens weer zo een teleurstelling als hun schoentjes leeg zijn. Daar is de schoenzetkalender super handig voor.
Op de schoenzetkalender kunnen je kleintjes precies zien wanneer ze hun schoentje mogen zetten en wanneer het pakjesavond is. Eigenlijk kun je het vergelijken met een Sinterklaas-aftelkalender.

Hoe vaak mogen kinderen hun schoen zetten?

Schoenzetkalender printen

Dit is onze eigen originele schoenzetkalender waarbij wij rekening houden met twee keer schoen zetten per week.

Op de kalender kun je zien dat er iedere woensdag en iedere zaterdag een schoen staat afgebeeld. Dit plaatje houdt in dat de kinderen op deze dag hun schoen mogen zetten. Wel zo duidelijk! Extra leuk, wanneer je deze printable bestelt, ontvang je er een toffe verlanglijstjes print bij.

Bobbi viert Sinterklaas

Bij het boekje ‘Bobbi viert Sinterklaas’ ontvang je zo een leuke én handige schoenzetkalender. In het boekje ‘Bobbi viert Sinterklaas’ beleefd beertje Bobbi allerlei herkenbare spannende avonturen rondom het Sinterklaasfeest. Van de aankomst van de boot met Sint en zijn pieten tot het zingen bij de openhaard.

Bobbi viert Sinterklaas is verkrijgbaar voor € 7,99.
Illustraties van Monica Maas en tekst Ingeborg Bijlsma.

bobbi-schoenzetkalenderbijsint-1250

Schoenzetkalender van het Sinterklaasjournaal

Ook het Sinterklaas journaal heeft een eigen schoenzet kalender. Deze kun je als ouder zelf invullen wanneer de kinderen hun schoen mogen zetten. Download de schoenzetkalender hier en print de schoenzetkalender uit. Deze schoenzetkalender van het Sinterklaasjournaal dient meteen als aftelkalender.

Schoenzetkalender 2023

Op Pinterest zijn er ook een aantal leuke schoenzetkalenders te vinden. Om uit te printen of voor de creatievelingen om zelf te knutselen.

Een onwijs leuke is de gratis Sinterklaas aftelkalender van Vettt. Op de website kun je ze downloaden.

Hier een paar voorbeelden van Sinterklaas 2023:

Previous ArticleNext Article