Pepernoten cheesecake

Ja je leest het goed! Ik maakte een pepernotentaart, een pepernoten cheesecake met witte chocolade topping welteverstaan. De beste man, Sinterklaas, is immers weer in het land en ik grijp nu elke gelegenheid aan om de ‘Miljuschka cheesecake’ in een eigen sausje te gooien.

Wie zoet is krijgt lekkers

En of ik zoet ben geweest! En wanneer je twijfelt, proef dan gewoon een hapje van deze geweldige pepernotentaart, want met deze smaaksensatie is de vraag in kwestie geeneens relevant meer. Hoor je het? Ik begin al te klinken als een echte kekke foodblogger. Zeker nu ik ook zelf een Sinterklaas taart ga bakken. 

Jij wilt natuurlijk weten hoe je deze pepernoten cheesecake zelf kunt maken! Nou vooruit dan maar, hier het recept voor deze verrukkelijke pepernoten cheesecake voor als het heerlijke avondje is gekomen, het avondje van Sinterklaas. 

Recept perpernoten cheesecake

Ingrediënten
250 gram kruidnoten
100 gram boter
900 gram roomkaas
250 gram suiker
5 eieren
1 eidooier
50 ml slagroom
1 eetlepel maizena
1 theelepel vanille-extract
250 gram witte chocolade
150 ml slagroom

Bereiding bodem
Smelt de boter in een pannetje. Maal de kruidnoten in een hakmolen en meng de kruidnoten met de gesmolten boter. Vet een springvorm (24cm) in met een beetje boter, leg een cirkel bakpapier op de bodem en bekleed ook de wanden van de bakvorm met bakpapier. Druk de kruidnotenkruimels er stevig in. Zet de bodem in de vriezer tot de vulling klaar is.

Bereiding vulling (volgens Miljuschka’s ultieme cheesecake recept)
Verwarm de oven voor op 140 graden.

Meng de roomkaas met de suiker totdat er geen klontjes meer te vinden zijn. Doe één voor één de eieren erbij, pas het volgende ei toevoegen wanneer het eerste ei is opgenomen. Vervolgens ook de eidooier doorheen roeren. En sluit af met 50 ml slagroom, maïzena en vanille-extract.

Miljuschka’s tip: Klop niet te hard, want dan komt er teveel lucht in de kaasmassa. Dat zorgt voor scheuren en dat willen we voorkomen.

Door een bakje water onder je cheesecake in de oven te zetten zal je cheesecake minder snel aanbranden en de stoom geeft de taart een mooie egale bovenkant.

Schenk de vulling op de pepernotenbodem en bak de cheesecake twee uur in de voorverwarmde oven. Na twee uur zet je de oven uit en laat je de cheesecake afkoelen in de oven! De cheesecake mag dus niet schrikken!

Laat de cheesecake nog minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

Bereiding topping 
Smelt de witte chocolade. Dit kan in de magnetron, maar dan moet je wel om de 20 seconde even roeren. Je kunt het ook in een kom boven een pan met kokend water laten smelten. Meng vervolgens de gesmolten witte chocolade met de 150 ml slagroom. Mik er uiteindelijk nog een handje, of twee handjes, pepernoten door en giet het mengsel over de cheesecake. Eigenlijk had ik er ook nog 125 gram mascarpone aan toe willen voegen, maar bij het bereiden kwam ik er achter dat de mascarpone niet in mijn koelkast stond, maar nog in de supermarkt. Als een echte bakster fabriceer ik een nieuw idee, of eigenlijk, ik laat de mascarpone gewoon achterwege.

pepernoten cheesecake

Of het eindresultaat, de pepernotentaart lekker was? Vraag dat maar aan mijn kleintjes! En de man…

cheesecake sinterklaas

Pepernoten cheesecake - dit is de lekkerste
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

1 Comment

  1. Oooooohhhhh die is heel fout maar volgens mij echt super lekker, I love witte chocolade!!!!!