Nostalgische cadeaus

Vorige week liet ik je weten wat je niet in de magische zak van de Sint wilt vinden (zo dat klinkt fout!).  Maar het Sinterklaasfeest brengt altijd het kind in mij een beetje terug, een soort van nostalgisch gevoel. En hoe leuk is het dat je die nostalgische items, die je vroeger in de zak vond, nu anno 2014, nog steeds in de zak kunt verwachten!

De Oude Speelkamer is een webshop waar je dit nostalgische gevoel helemaal tot leven kunt wekken. Dit is mijn selectie uit deze webshop:

nostalgie

1. Ik associeer de Jan Klaassen poppenkastpoppen met Ome Willem, je weet wel ‘broodje poep’. Maar de échte Jan Klaassen gaat veel verder terug in de tijd, namelijk helemaal terug naar de 17e eeuw, als ik Wikipedia mag geloven. Poppenkastpoppen, € 4,25 per stuk.
2. Het rieten poppenwagentje. Zo leuk, dit wagentje staat bij opa en oma. Precies waar het nostalgische wagentje tot zijn recht komt om mee te spelen. € 49,95
3. Oh, wauw. Deze verpakking kan ik mij gewoon nog herinneren! Barbies, ik moest het vroeger doen met één Barbie. Mijn kleintjes hebben inmiddels al een bak vol. Hoezo projectie? Barbie kledingsetje € 3,25 (in de aanbieding).
4. Wie kent hem niet? De trekeend. En als je deze niet had, dan had je wel het paard. Of de hond. € 14,95
5. Ik heb hem nog hoor! Mijn poessie-album, zoals we dat altijd uitspraken. Inclusief de nostalgische Poëzieplaatjes! Verschillende varianten, € 1,00

Comments

 1. Angelique says

  Oh het oude speelgoed! Hier ben ik dus echt mee groot geworden en baalde als een stekker dat dit soort speelgoed dus niet meer verkocht word. Goede tip dus!

 2. Rory says

  Jaaaaaaa, het rieten poppenwagentje! Met stip. Doet mij denken aan mijn kindertijd. Weet je dat ik toen ik een peuter was alleen dat wagentje had? Alles wat ik verder had paste in een naaimandje. Dat was alles. En het was zó voldoende. Wat zijn de tijden veranderd (met het risico dat ik als een oude muts klink). Maar elke tijd heeft zijn voor- en nadelen:)

  • pauline says

   Haha, nou dan ben ik nu ook even een oude muts: tijden zijn zeker veranderd! Maar ja, zo gaat dat en we zouden pas echt mutserig zijn als we erover gaan lopen klagen ;-)