Aftelkalender Sinterklaas 0

“Mama, wanneer komt Sinterklaas?”

Het aftellen voor het Sinterklaasfeest is in huize ‘voormijnkleintje’ begonnen. Want met het antwoord “nog lang niet”, zijn ze niet meer te sussen. Ze hebben donders goed door dat de beste Sint in aantocht is. Een aftelkalender is onvermijdelijk, maar brengt wel wat rust en duidelijkheid in die kleine koppies.

Een aftelkalender voor Sinterklaas dus, waar vind ik die?

Er zijn twee opties: een aftelkalender downloaden of een aftelkalender zelf knutselen. Kies jij maar.

Gratis aftelkalender Sinterklaas downloaden

Onder andere Thuisinonderwijs.nl biedt je een gratis aftelkalender die je kunt downloaden en printen. Deze aftelkalender begint op 8 november en geeft je zelf de mogelijkheid om te bepalen wanneer de kleintjes hun schoen mogen zetten.

Ook JufMaike.nl heeft een aftelkalender gemaakt om te downloaden en te printen. Juf Maike verwerkt zoals een echte juf dat doet, de dagen van de week, letters, klanken, tellen en de rangtelwoorden in de aftelkalender. Dus naast de rust en duidelijkheid, ook nog iets educatiefs. 

Gezinnig komt ook weer met een gave Sinterklaas printable. Een grappig verlanglijstje, een Sinterklaas challenge én een aftelkalender tot pakjesavond.

Ben je niet zo van de schreeuwerige printables, maar zoek je een aftelkalender die helemaal kek staat in je zwart-wit interieur? Dan raad ik je aan om de aftelkalender van Jetjes & Jobjes te downloaden.

En ook bij ‘meer met mama’ vind je free printables voor Sinterklaas.

Aftelkalender Sinterklaas zelf maken

En voor de creatievelingen is er Pinterest met al zijn geweldige aftelkalender ideeën.

Een aftelkalender met knijpertjes, elke dag haal je een knijpertje weg.

Wat te doen met oude wc-rollen? Precies, een aftelkalender maken voor Sinterklaas! Deze op de afbeelding is weliswaar voor de kerst, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een Sinterklaas aftelkalender van maken.

En de uitklapbaard van Sinterklaas vind ik ook wel een erg grappige manier om af te tellen tot 5 december. Elke dag knip je een stukje van zijn baard. Nog goed voor de motoriek ook!

Kortom, er zijn genoeg aftelkalenders voor Sinterklaas te vinden. Maar nu niet te lang wachten, want voor je het weet is het 5 december.

Previous ArticleNext Article