Puy du Fou, de tips en info

vakantie frankrijk

De zomervakantie komt er weer aan en menig gezin rijdt met volgeladen wagen richting Frankrijk. Lekker genieten van de zon, het land, de rust en natuurlijk van de kinderen. En zo nu en dan een dagje eropuit. Verblijf je in de regio Bretagne of Vendee of ben je nog op zoek naar een mooie tussenstop? Dan kan ik je Puy du Fou als tip geven! Ik ben daar een aantal weken geleden geweest en hier kun je lezen waarom ik je Puy du Fou als tip geef. 

Puy du Fou tickets

Eigenlijk zou ik je aanraden om een overnachting te boeken in één van de hotels bij Puy du Fou. Simpelweg omdat je op deze manier rustige het park ontdekken kan. En wat de ene dag niet lukt, lukt de volgende dag misschien wel. In Puy du Fou kun je je dus prima twee dagen vermaken. Let er bij het reserveren van een overnachting wel op, dat je de entree tickets erbij boekt. Deze zitten niet standaard bij een hotelovernachting.

puy du fou app

puy du fou plattegrondPuy du Fou app

Zet bij een bezoek aan Puy du Fou de Puy du Fou app op je telefoon! Met deze app ben je continu op de hoogte. Wanneer start de volgende show? Je kunt op de plattegrond zien waar je in het park bent en dat is super handig, aangezien het park je richtingsgevoel niet erg bevordert. En de vertaling via de app is ook nog eens vele malen beter te verstaan dan door het krakende vertaalkastje.

Puy du Fou Nederlands

De vertalingen van de verhalen zijn dus ook in het Nederlands gesproken. Hierdoor zijn de verhalen van de verschillende voorstellingen goed te volgen. Ook de app van Puy du Fou is in te stellen in het Nederlands.

vertaling puy du fou

Hond mee naar Puy du Fou

Wanneer wij op vakantie gaan, nemen wij altijd de hond mee. Echter zijn honden in het park Puy du Fou niet toegestaan. Dit in verband met de wilde dieren op het park. Hulp- en geleidehonden zijn wel welkom, maar wenselijk is om dat van te voren even te melden. Toch hoeft het meenemen van een hond je bezoek aan Puy du Fou niet in de weg te staan. Puy duFou heeft namelijk een hondenpension waar je hond (tegen vergoeding) de hele dag verzorgd wordt. Ook hier wordt er aangeraden om vooraf te reserveren.

Kijkje achter de schermen bij de valkeniers

Het is mogelijk om een rondleiding achter de schermen bij de valkeniers te krijgen. Hier krijg je de dagelijkse verzorging van de meer dan 530 roofvogels in de Puy du Fou te zien. Inclusief de ervaring van een zeer hoog schattigheidsgehalte bij de pasgeboren vogeltjes. Deze rondleiding duurt zo’n 90 minuten.

puy du fou valkeniers

puy du fou vogel

De openingstijden van Puy du Fou

De openingstijden van het park kunnen verschillen. Hiervoor heeft Puy du Fou een kalender gemaakt waarop duidelijk te zien is welke dag, welke openingstijden heeft. Op vrijdag en zaterdag is er ook de voorstelling Cinéscénie. Bekijk hier de kalender van Puy du Fou. Of download de app, daar kun je direct zien of het park geopend of gesloten is.

Eten en drinken in Puy du Fou

Het eten en drinken in Puy du Fou gaat echt op z’n Frans. Lekker en uitgebreid. Er zijn verschillende restaurants op het park te vinden. Er zijn ook een aantal fast food restaurantjes, hoewel deze verdekt opgesteld zijn. Mijn aanraders voor goed eten en drinken zijn:

  • L’Echansonnerie 
  • Les Deux Couronnes
  • La Mijoterie du Roy Henry
  • L’Ecuyer Tranchant
  • Le Bistrot

eten puy du fou

eten puy du fou bistro

Verkleed naar Puy du Fou

Goede tip om te weten is dat wegens artistieke redenen het uitdrukkelijk verboden is om verkleed of gekostumeerd naar  Puy du Fou te komen. Geen vrijgezellenfeestjes dus!

Tip: Doe dichte schoenen aan! Alle paden zijn namelijk bestrooit met fijn grind. En bij regen, trek dan oude dichte schoenen aan, ze worden er namelijk niet mooier op.

Adres Puy du Fou en kaart

Puy de Fou is goed te bereiken met de auto. Je kunt zelfs gratis parkeren op alle parkeerplaatsen van de Puy du Fou.
Het adres van Puy du Fou is:
85590 Les Epesses
Frankrijk

Previous ArticleNext Article