De babe-route

Vrouwen zijn voorspelbaar, ze hebben hun vaste routines. Dat hadden mijn vrienden en ik als jonge vrijgezellen al door. Elk weekend begon voor ons met de ‘babe-route’ door het bruisende winkelhart van onze woonplaats. Alle leuke meisjes gingen op vrijdagavond winkelen én elke vrijdagavond deden zij hun rondje langs dezelfde winkels. En wat deden wij? Wij slenterden op ons gemak langs al deze winkels. Uiteraard tegen de gangbare looprichting in, want zo zagen we de ‘babes’ al van verre aankomen. Dat gaf ons ruim voldoende tijd om oogcontact te maken en een praatje aan te knopen.

Later, toen ik mijn babe al aan de haak had geslagen, bepaalde zij op vrijdagavond uiteraard de route. Elke week dezelfde, maar dat kon mij niet deren. Ik had mijn babe binnen, ik liep graag haar route mee! 

Toen we kinderen kregen, schoot het winkelen er op vrijdagavond al snel bij in. Het werd dan zaterdagochtend en weer bepaalde mijn vrouw de route. Ik merkte wel dat ze telkens weer bij dezelfde winkels stopte. Van babe-route was ik uiteindelijk doorgestroomd naar de ‘baby-route’. Elke keer moesten we even langs de baby afdeling van de Hema, alle kinderkleding winkels, de drogisterij en de Prenatal!

Hoe leuk ik mijn babies ook vond. De baby-route is voor een macho papa natuurlijk… Nou ja, laat ik er maar niet teveel over zeggen. Na een tijdje begonnen er in ieder geval, als we de baby-route weer eens liepen, allemaal alarmbelletjes bij me af te gaan. Bijvoorbeeld: ‘We zijn vlak bij de Hema, snel even de route aanpassen, anders staan we weer een uur op de baby afdeling’

Nu liepen we afgelopen zaterdag weer door het winkelcentrum en uit mijn ooghoek zag ik dat we de Prenatal naderden. Meteen ging er weer een alarmpje af. ‘Oh jee, we komen weer in de buurt van de Prenatal! Snel doorlopen, anders staan we weer een kwartier rompertjes te bekijken’, maar toen besefte ik het me ineens. Mijn kinderen zijn allemaal de babyfase ontgroeid. De baby-route is verleden tijd! Opgelucht liep ik verder. Er kon zelfs een glimlachje af naar de jonge ouders die de Prenatal uit kwamen. De moeder met een gelukzalige glimlach op haar gezicht, de vader alsof hij net was overreden door een vrachtwagen.

Ik kon mijn geluk niet op, tot ik doorkreeg dat mijn vrouw allang een nieuwe route in haar hoofd heeft!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Grappig. Shoppen en de vaste gewoontes. Benieuwd wat de nieuwe route is geworden…