Zelf een familiekalender maken

familiekalender maken

Soms zou ik de tijd wel even stil willen zetten. Als ik naar mijn kinderen kijk, besef ik me dat het allemaal zo snel gaat! Ze groeien zo snel en ze leren zo snel. En ik zal er niet omheen draaien, zelf word ik ook steeds weer een dagje ouder. We lopen alweer tegen het einde van 2019! Waar is het afgelopen jaar gebleven? Als ik door mijn kalender blader en kijk naar de afgelopen maanden, hebben we toch behoorlijk wat leuke dingen gedaan. En tja, de uitspraak ’times flies when you’re having fun’ zegt al genoeg. 

Maar goed, het einde van een jaar betekent ook het einde van de kalender. Het is weer tijd om een nieuwe aan te schaffen. En hoe leuk is het om een familiekalender zelf te maken!?

Waarom een familiekalender

Eerst zal ik even uitleggen waarom een familiekalender zo handig is. Een familiekalender, ook wel een familieplanner, geeft je in één oogopslag een overzicht van wat elk gezinslid te doen heeft in de maand. Voor mijn eigen activiteiten gebruik ik mijn agenda op mijn mobiel. Maar als gezinsplanner vind ik mijn digitale agenda toch minder handig. Ik heb graag naast mijn eigen agenda ook een overzicht van wat mijn kinderen globaal te doen hebben. Wanneer ze een verjaardagspartijtje hebben of wanneer ze een wedstrijd of een uitvoering hebben. Daarnaast is het niet alleen voor mij overzichtelijk, maar ook voor de kinderen. En een familieplanner is voor de kinderen een mooie start om te wennen aan een eigen agenda.

familieplanner 2020

Familie kalender met foto’s maken

Via smartphoto.nl maakte ik een persoonlijke familieplanner. Het handige aan deze familieplanners is dat elk gezinslid (3 tot 5 gezinsleden) een eigen kolom in de maand krijgt. Je hebt dus een overzicht per gezinslid van wat ze te doen hebben in die maand. En met drie kinderen, die regelmatig een kinderfeestje, een Kung Fu examen of een turnuitvoering hebben, is dat écht heel handig. Je kunt in het systeem van smartphoto zelf de namen van de gezinsleden invullen. En het leuke aan zelf een familiekalender maken, is dat je de kalender helemaal persoonlijk kunt maken met eigen foto’s. Ik heb meer dan genoeg mooie foto’s op mijn telefoon staan, welke ik gebruiken kon. Deze foto’s zijn heel gemakkelijk te uploaden via het systeem. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het maken van een fotoalbum. Ik heb bij elke maand de foto’s van de maand van het jaar ervoor gebruikt. Dus op de familiekalender van komend jaar staan de foto’s van januari afgelopen jaar. Super leuk, want zo kunnen we elke maand weer herinneringen ophalen van het jaar daarvoor. Dit kun je met een zelfgemaakte familiekalender helemaal zelf bedenken hoe je de foto’s indeelt.

Super leuke tip als kerstcadeau

Het einde van het kalenderjaar betekent ook dat kerst er weer aan zit te komen. En mocht je nou niet weten wat je cadeau kunt doen, voor opa en oma of als gezinscadeau, dan vind ik de familiekalender echt een aanrader. Doordat de familiekalender zo persoonlijk is, is het een super leuk en vooral bruikbaar kerstcadeau.

Previous ArticleNext Article