Waarom zou ik mijn fiets verzekeren?

bakfiets verzekeren

Daar stond ik dan in de fietsenwinkel. Mijn autootje had ik weggedaan. De komende periode zou ik alles met een fiets gaan doen. Een bakfiets, dat wel. Ik had slechts één eis toen ik mijn autootje wegdeed. Ik wilde een elektrische bakfiets. Ik moest namelijk drie kinderen vervoeren. Er daar kon ik wel een beetje extra hulp bij gebruiken. Ik had er zin in. In gedachten zag ik mezelf al lekker fietsen met mijn kinderen. Maar voordat dat ging gebeuren, moesten er nog een paar dingen geregeld worden. Zoals het uitzoeken van een bakfiets. En het regelen van een fietsverzekering.  

De bakfiets was snel uitgezocht, omdat ik wist wat ik wilde. Maar een fietsverzekering, waarom zou ik een fietsverzekering nemen? Ben ik dat verplicht? En welke fietsverzekering moest ik dan nemen? De fietsenverkoper wist me al snel te overtuigen. De fietsverzekering van Centraal Beheer kan ik je aanraden. En dit is waarom.

Intensief gebruik van een fiets

Ten eerste ben je niet verplicht om een fietsverzekering af te sluiten. Of je dit wel of niet wilt doen, is helemaal aan jou. In mijn geval zou de bakfiets mijn dagelijkse vervoersmiddel worden. Een fiets die intensief gebruikt ging worden. En daardoor was de kans op schade groter.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

De fietsverzekering van Centraal Beheer verzekert je tegen twee schade risicofactoren. Schade aan de fiets door een aanrijding. Dit is niet wenselijk, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En schade als de fiets omvalt of van de weg raakt. Nu vond ik dit met een bakfiets met twee wielen echt doorslaggevend. De bakfiets had een stevige standaard. Maar door een rukwind, zou de bakfiets toch om kunnen vallen.

Verzekerd tegen diefstal

Daarbij ben je ook verzekerd tegen diefstal. Mijn bakfiets kwam in onze voortuin te staan. En uiteraard zou de bakfiets wel goed op slot staan. Toch worden er in Nederland nog dagelijks fietsen gestolen. Erachter komen dat je fiets weg is, is vervelend. Maar dan opnieuw een dure bakfiets moeten aanschaffen, is ronduit zuur.

De accu is ook verzekerd!

En de laatste reden is dat ook accessoires en accu verzekerd zijn. Ik kocht dus een elektrische bakfiets. In deze bakfiets vervoerde ik ook mijn drie kinderen. Waaronder er één op een kinderzitje zat. Het kinderzitje zat stevig op mijn fiets gemonteerd. Maar toch vond ik het een fijn idee dat deze ook meeverzekerd was. En omdat het een elektrische bakfiets was, had ik ook een accu. Gelukkig kon ik ook zonder accu fietsen. Maar liever niet. Een accu is duur, daarom is een verzekering inclusief accu wel zo fijn.

Ik sloot de fietsverzekering voor drie jaar af. En dat kwam voor mij precies uit. Na drie jaar werden mijn kinderen echt te zwaar voor de bakfiets. Bovendien konden ze nu ook prima zelf fietsen. En dus ruilde ik mijn bakfiets weer in.

Afbeelding moeder op bakfiets: Bumble Dee/Shutterstock.com

Previous ArticleNext Article