Waar zijn je sokken?

Sokken verdwijnen.

Ongetwijfeld zeer herkenbaar voor iedereen die thuis over het wassen van de sokken gaat. Waar blijven die verrekte sokken? Het is een raadsel.

Je koopt ze in paren, want ze zijn niet los verkrijgbaar. Althans bij mijn weten. En toch heeft hier in huis geen enkel sokkenpaar het met elkaar volgehouden. Ze moeten elkaar niet. Er is er altijd wel eentje pleiten. Maar mijn zoon is de master in het laten verdwijnen van sokken. Hans Klok is er niets bij. 

Zo’n maand geleden ben ik even bij de Primark binnengehopt. Oooohhhh! De Primark… Ja sorry, maar voor items die niet van plan zijn om lang bij ons te blijven, zoals sokken, ga ik naar de Primark. Ik kocht daar dus voor elk kleintje dat ik heb een megapak sokken, zodat ze voorlopig weer even voort kunnen. Echter zijn we nu een maand verder en telkens als ik de was opvouw, kom ik erachter dat de sokkenvoorraad weer geslonken is.

Merkwaardig.

Maar ik probeer het te negeren. Een tactiek die ik van de man heb geleerd. Als je het lang genoeg negeert, lost het probleem zich vanzelf op.

Heel, heel soms dan kom ik één van de vermiste sokken weer eens tegen. Wanneer ik de keukenla met al de plastic bekers-zooi weer eens opruim. Of wanneer het tijd is om de knutselbak eens grondig door te spitten. Maar de oplossing van het probleem is het niet, aangezien de wederhelft van de vermiste sok allang vergane glorie is geworden. Want mijn kinderen hebben inmiddels geaccepteerd dat ze vrijwel nooit dezelfde sokken dragen.

Maar die acceptatie van sokken die vermist raken accepteert mijn zoon, de Hans Klok, wel heel makkelijk.

Wanneer we weglopen van een indoorspeelpaleis:

“Schat, waar zijn je sokken?”, vraag ik aan mijn zoon die met zijn blote voeten in zijn schoenen loopt.
“Oh euuuuhm. Weet ik niet…”, antwoord hij een tikkie onverschillig.
“Maar je had toch sokken aan? Waar zijn ze nu dan?”, vraag ik hem nog maar eens.
“Nou, euhm. Kijk.”, gaat hij door op de toon zoals ik hem ken. “Ik had ze onder de glijbaan uitgedaan en toen waren ze er niet meer… Dus.”, eindigt hij zijn antwoord. Want tja, zo gaat dat met sokken.

Sokken verdwijnen.

Afbeelding sokken: Shutterstock 

Previous ArticleNext Article