Waar ga ik aan beginnen?

gezond eten

Terwijl ik met één bil op de fragiele kampeer-picknicktafel zit en een slok van mijn Franse wijntje neem, zie ik opeens in mijn ooghoeken een kwab hangen. Is dat mijn arm? Vraag ik mezelf diep van binnen af. En opeens floept het eruit.

“Oké, ik ga een keer met je mee naar CrossFit.” Een aantal verbaasde blikken worden me toegeworpen. 

Gezonder leven

Het valt niet mee om gezonder te leven. Ook niet nu de vakantie voorbij is. Na de eerste schooldag ging het al mis. Doordat ik even keihard aan het genieten was van het feit dat de kleintjes weer op school zaten, was ik vergeten om de boontjes en aardappelen klaar te zetten. Vrijwel direct na school werden we bij de zwemles verwacht en bij thuiskomst om 19.00 had ik geen zin meer om eten te koken. Bovendien was het plan om de kinderen vroeg op bed te krijgen. En dus zette ik het brood op tafel, bakte ik een ei en wat hamburgers. 

Wat ging hier mis?

Actify Your Family programma

Deze vraag stel ik mezelf wel vaker overigens. Nog even en dan begint het Actify Your Family programma en gaan we ook als gezin aan de bak. Terug in het gareel begint al wel een beetje te lukken. Ondanks een misstapje, blijft patat en pizza achterwege en de eerste hapjes groente zijn zelfs al naar binnen geschoven. Volgens mij zijn we klaar om met het Actify Your Family programma van start te gaan!

Maar wat houdt het Actify Your Family programma nou precies in en wat kun je verwachten als je je aanmeldt en de Maaltijd Match app download? Oftewel, waar begin je aan?

In de besloten Facebookgroep ‘Actify Your Family’ geeft Actify samen met voedingsdeskundige Claire van den Heuvel iedere week tips rond gezonde voeding. Hoe laat je je kinderen groenten eten? En als ze het eten, hoe kun je het beste variëren?

Herkenbaarheid vinden bij andere moeders

Waarom een Facebookgroep? In zo’n groep kun je heel gemakkelijk vragen stellen en ervaringen delen met andere moeders. Soms lukt het ook gewoon even niet en hoe fijn is het dan om te weten dat er meerdere moeders zijn die met het gezonde eten lopen te klungelen?

Waarom ook nog een app erbij? In de MaaltijdMatch app kun je heel gemakkelijk maaltijden filteren die bij jouw gezinssituatie passen. Zo heb je bijvoorbeeld niet elke avond de tijd om uitgebreid in de keuken te staan, dan filter je de recepten op een bereidingstijd van maximaal 15 minuten. Heb je een lekker recept gevonden? Dan kun je heel gemakkelijk de ingrediënten aan je boodschappenlijstje toevoegen. En door actief mee te doen en gezond bezig te zijn, kun je ook nog punten sparen, welke je in de Actify webshop kunt besteden.

Op 14 september gaat het Actify Your Family programma van start. Ik kan niet wachten om te beginnen.

Ps. De Maaltijd Match app vind je hier voor alle Apple gebruikers en hier voor alle Android gebruikers.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Echt leuk dat je ook op crossfit zit!! Ik ga me aanmelden, want gezond eten moet je blijven besluiten..