Terug naar school en weer aan het werk

kanken rugzak

Het zit er weer op. Zes weken zomervakantie zijn weer voorbij gevlogen. We hebben dan ook wel echt heel veel beleefd, zeker die eerste drie weken in Suriname. Wat was dat een avontuur om er met drie kinderen naartoe te vliegen. Als ik mijn kinderen vraag wat ze het allerleukste van de vakantie vonden, dan zijn de antwoorden verschillend. De één roept hard ‘zwemmen’ en de ander vond toch echt het luiaards spotten het meest indrukwekkend. Hoe bijzonder deze zomervakantie ook was, we zijn weer aangekomen bij het onontkoombare, ’terug naar school en weer aan het werk’. Die wekker moet weer gezet worden en het doen waar we zin in hebben wordt vervangen door ‘aan het werk’. Tja, even wennen is het wel. 

Maar terug naar school en weer aan het werk heeft ook zo zijn leuke dingen. Zo kunnen de kinderen hun vrienden weer elke dag zien. En omdat iedereen weer terug is van vakantie, kan er weer makkelijker afgesproken worden na schooltijd. Wat ik toch ook wel lekker vind (ondanks die verrekte wekker), is dat het ritme weer terug is. Maar het allerleukste is het excuus ‘een nieuwe start, dus nieuwe spulletjes’.

Zo ben ik helemaal verzot op de Fjallraven rugzak. Inmiddels heb ik al een jaartje de gele variant in mijn bezit en kort geleden heb ik de blauwe aan mijn collectie toegevoegd. Ik heb zelf alleen niet heel lang van deze rugzak kunnen genieten, hij werd namelijk meteen ingepikt door mijn pre-puber. ‘Maar mam, deze heb ik nodig voor school’, werd als reden opgegeven. En als ik dan mijn pre-puber erop wees dat ze al een rugzak tot haar beschikking had, dan werd dat weggewimpeld met een ‘maar deze nog niet!’. Ach, ik kan haar ook geen ongelijk geven, de Kanken rugzak is ook simpelweg té leuk! Maar goed, ik bleef dus wel zonder tas over…

Gelukkig kan ik heel goed voor mezelf zorgen en was ik het excuus ‘een nieuwe start, dus nieuwe spulletjes’ niet vergeten. Nóg een rugtas in huis halen, leek me niet handig aangezien ik nog een azende dochter in huis heb. Dan mezelf maar trakteren op een cross body tas van mijn andere favoriete merk ‘Burkely’. Heel veel zooi van de kinderen hoef ik tenslotte niet meer mee te sleuren. Bovendien hebben ze daar hun eigen rugzak voor. Wat ik in mijn tasje kwijt moet is mijn telefoon (check), portemonnee (check) en visitekaartjes (check).

burkley tas

En zo is het eigenlijk helemaal niet zo erg dat school en het werk weer begonnen zijn. Want het is net als de vakantie, je moet er zelf iets van maken.

Previous ArticleNext Article