Een oplossing voor vaginale klachten? [Silk’n Tightra review]

Op een gegeven moment kom je op een leeftijd waarop je merkt dat het allemaal niet meer zo strak is als dat het vroeger was. De ene vrouw merkt het na haar bevallingen en de ander merkt het aan haar hormonale veranderingen. Iedere vrouw ervaart het anders en heeft er ook op een andere manier ‘last’ van. Waar heb ik het over? Nou ja, simpel gezegd heb ik het over een slapper wordende vagina. Taboe om daarover te praten? Welnee! Hoe meer ervaringen er gedeeld worden, hoe minder onzeker vrouwen ervan worden. In deze review vertel ik dat de Silk’n Tightra een oplossing kan bieden voor een tal van vaginale klachten. 

Wat is de Silk’n Tightra precies?

Oké, als je de Silk’n Tightra zo in eerste instantie ziet, denk je dat je een vibrator in handen hebt. Dat is het dus absoluut niet. De Silk’n Tightra is een revolutionair apparaat dat gebruik maakt van bipolaire radiofrequentie-energie. Hoe ze hier nou precies op gekomen zijn, weet ik niet. Wat voor vrouwen met vaginale klachten belangrijk is, is dat de techniek werkt. Nu kun je met vaginale klachten, zoals hangende schaamlippen of een verzwakte vaginawand, bij verschillende klinieken terecht. Maar wat veel vrouwen als prettig zullen ervaren, is dat je met de Silk’n Tightra thuis, in je eigen vertrouwde omgeving vaginale klachten kunt oplossen. Het apparaat maakt namelijk gebruik van dezelfde technologie die in klinieken over de hele wereld wordt gebruikt.

verpakking silkn tightra

Hier kun je een filmpje bekijken en zien hoe de Silk’n Tightra precies werkt:

Waarvoor de Silk’n Tightra gebruiken?

Persoonlijk vind ik het dus zeker wel prettig om zo’n apparaat thuis te kunnen gebruiken. De gebruiksaanwijzing is heel simpel. Maar ik zet eerst even op een rij welke verbeteringen de Silk’n Tightra belooft.

  • Hangende schaamlippen worden weer strakker
  • Een verzwakte vaginale wand wordt sterker
  • Vermeerdert plezier in seks
  • Vermindert droogte van de vagina
  • Helpt bij licht urineverlies
  • Verstevigt de bekkenbodemspieren

Waarvoor je de Silk’n Tightra kunt gebruiken, is dus wel helder. Nu is de grote vraag nog, helpt de Silk’n Tightra ook daadwerkelijk? Na verschillende reviews te hebben gelezen, zijn de verwachtingen positief. Maar hoe zijn mijn eigen ervaringen?

silk-n tightra gebruiksaanwijzing

silk-n tightra doosje

review silk-n tightra

Licht urineverlies

Na mijn bevallingen heb ik last gekregen van licht urineverlies en daarom wilde ik de Silk’n Tightra graag testen om te zien of het mij hierbij kan helpen. Wanneer ik met mijn kinderen op de trampoline mee wil springen, haak ik vaak al snel af. Het springen op de trampoline zorgt ervoor dat ik kleine scheutjes urine verlies. Dit vind ik als moeder erg vervelend. Niet alleen om het urineverlies, maar ook doordat ik beperkt wordt wanneer ik met mijn kinderen wil spelen. Als dit heel simpel opgelost kan worden met het gebruik van de Silk’n Tightra, zou ik enorm geholpen zijn.

Er wordt aangeraden om voor gebruik de gebruiksaanwijzing goed te lezen, dus dat doe ik dan ook. Het eerste wat mij opvalt in de gebruiksaanwijzing is dat ’tijdelijke toename van incontinentie’ mogelijk is, maar dat dit per persoon verschilt. Nou mooi is dat, want was dit niet het probleem dat ik wilde verminderen? Maar gelukkig ervoer ik, in de eerste week dat ik de Silk’n Tightra gebruikte, deze toename niet. Na één week merkte ik echter ook nog geen verbetering in mijn klachten. Aangeraden wordt om het apparaat minimaal vier weken te gebruiken om resultaat te merken, dus zette ik nog even door.

Heel eerlijk, in het begin was het even wennen om de Silk’n Tightra te gebruiken. Sowieso ben je er al met al elke keer ruim een half uur mee bezig. En ik ervoer echt het warme gevoel, soms had ik zelfs het gevoel dat het te heet werd. Gelukkig bevat de Silk’n Tightra een ingebouwde veiligheidssensor die constant de temperatuur meet en vanzelf uitschakelt als de huid te warm wordt, dus de huid kan nooit oververhit raken. Ook is het echt wel even uitvogelen hoe je het apparaat moet bedienen. Maar in de tweede week had ik het helemaal onder de knie en was het gebruik juist plezierig! Het deed geen pijn en de warmte voelde juist comfortabel.

gebruik silkn tightra

Wow, na drie weken begon ik écht verschil aan mijn vagina te voelen en te merken! Ik gebruikte de Silk’n Tightra voornamelijk inwendig en het werd daarbinnen echt al wat strakker. Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik het apparaat vier weken in gebruik en merk ik duidelijk verschil. Hoewel ik aanvankelijk toch wat sceptisch was, voelt het binnen in mijn vagina strakker en beter aan! En al ben ik er nog niet helemaal, toch merk ik al zeker verbetering betreft mijn lichte urineverlies. En het belangrijkste is dat ik het nu langer volhoud op de trampoline met de kinderen.

Hier kun je een filmpje bekijken van een andere gebruikster van Silk’n Tightra die last had van licht urineverlies en haar ervaringen deelt:

Conclusie van de review

De conclusie van mijn review is dat ik zeker tevreden ben over de resultaten. Ik kan weer heerlijk mezelf zijn, voel me zekerder en mijn klachten zijn absoluut verminderd. Toch zijn er wel nog een paar kleine nadelen te benoemen die ik ervaren heb. De batterij is vrij snel leeg, het apparaat moet dus regelmatig (na ieder gebruik) opgeladen worden. Het apparaat mag niet onder de kraan natgemaakt worden, Silk’n adviseert hiervoor om het apparaat met een vochtige doek of vaginaal doekje te reinigen en daarna met een droge doek af te nemen. En doordat de Silk’n Tightra toch wel een flink apparaat is, voelde ik me in het begin wel een beetje onwennig. Maar door het feit dat de Silk’n Tightra dure behandelingen in een kliniek kan vervangen, vervagen al deze nadelen voor mij weer. Ik kan mijn eigen behandelingen in alle privacy thuis doen, zonder ervoor de deur uit te hoeven gaan. Al met al, een product dat aan te raden is aan alle vrouwen die last hebben van deze vaginale klachten!

Wil je meer informatie of het product aanschaffen? Kijk dan hier op de site van Silk’n.

Previous ArticleNext Article