Review: Thomas Hybrid-Cycloon stofzuiger

thomas-stofzuigers

Met drie kinderen, een hond en een huishoudster van het niveau lik-me-vessie (ja ik heb het over mezelf) is het zó belangrijk om goede hulpmiddelen in huis te hebben. Het liefst gebruik ik hightech huishoudapparaten die alle klusjes vanzelf gaan doen en zo. Helaas heb ik daar het budget niet voor en bovendien heb ik ook nog nooit een zeem gezien die uit zichzelf de ramen ging lappen. Wat ik wel een aantal maanden geleden ontving voor deze review, is de zakloze Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger. Ik gebruik de Thomas Hybrid-Cycloon stofzuiger nu al een aantal maanden en daardoor heb ik de voor- en de nadelen goed kunnen ervaren.

Hybrid-Cycloon watte?

Nu zie ik allemaal vraagtekens bij de term Hybrid-Cycloon boven jullie hoofd hangen. Wat is Hybrid-Cycloon? En wat heeft dat met stofzuigers te maken? De zakloze cycloonstofzuiger van Thomas (Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets om precies te zijn) heeft twee belangrijke functies. De stofzuiger heeft een enorme zuigkracht, dankzij de hybride cycloontechnologie. En deze stofzuiger kan met de Aqua-freshair-Box de lucht in je huis verfrissen. Dat is mooi, want met drie kinderen en een hond hangt er hier af en toe een geurtje waar ik mijn vraagtekens bij heb. Kortom, deze zakloze Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger klinkt als een prima huishoudelijk apparaat dat het huishouden weer iets makkelijker maakt. Maar is dat ook echt zo?

stofzuiger-Hybrid-Cycloon

De voordelen van de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Zoals ik al zei, ik heb de stofzuiger nu een aantal maanden in gebruik. Ik heb dan ook goed de voordelen van de stofzuiger kunnen ervaren. De zuigkracht is bijvoorbeeld inderdaad bijzonder krachtig. En dat heb ik ook wel nodig met een hond die ’s nachts stiekem op de bank kruipt. Elke ochtend zijn die hondenharen weer een doorn in mijn oog. Maar de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger verzacht het leed iets, doordat de zuigkracht hoog genoeg is om de bank weer hondenhaar vrij te krijgen. Ik moet wel zeggen dat ik de eco-stand standaard oversla. Het liefst zuig ik op de maximale stand, voor mijn gevoel ben ik er dan ook sneller klaar mee.

Een ander voordeel is natuurlijk dat je geen zak hoeft te kopen en te vervangen. Echter heeft een zakloze stofzuiger ook zo zijn nadelen, maar hier kom ik later op terug. De Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger heeft twee bakken.

  • De easyBox met dubbele kamer. De dubbele kamer is voor een systeem waarbij allergeen fijnstof van dierharen en grofvuil gescheiden wordt. En dan heeft deze bak ook nog twaalf roterende cyclonen die de fijnste vuildeeltjes naar twee fijnstofkamers brengen. Klinkt behoorlijk hightech, vind je niet?
  • De Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger wordt ook geleverd met een AQUA-FreshAir-Box. Bij het gebruik van deze box wordt de lucht verfrist doordat de dierlijke geuren en stof worden opgezogen en aan het water gebonden.

Wat ik uit ervaring kan zeggen is dat het lange snoer van de stofzuiger echt mega fijn is. Niet dat ik een balzaal van een woonkamer heb, maar ik heb weleens een stofzuiger gehad, die het net niet van de ene kant naar de andere kant van de woonkamer redde. En dat is me toch een partij irritant! Met de Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger heb je daar dus geen last van.

De nadelen

Zoals beloofd zou ik nog even terug komen op de nadelen van de Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger. Want voor deze review heb ik ook een aantal nadelen ervaren. En nee, dat is niet het feit dat de stofzuiger niet uit zichzelf alle hondenharen van de bank zuigt. Alle gekheid op een stokkie, ik ben heus niet te beroerd om er iets voor te doen. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel en een nadeel aan een zakloze stofzuiger, is toch echt het legen van de bak. De bak laat bij het legen namelijk een behoorlijke stofwolk achter. Het makkelijkste is dit dan ook om het buiten in de vuilnisbak te doen, anders kun je meteen weer je stofzuiger aanzetten.

easyBox-thomas-stofzuiger

De AQUA-FreshAir-Box werkt prima, maar ook voor deze bak kost het wel even tijd om schoon te krijgen. En dit moet je ook echt na elke zuigbeurt met de AQUA-FreshAir-Box doen, anders gaat de stofzuiger alsnog stinken (weet ik uit ervaring).

waterbak-thomas-stofzuiger

Daarnaast is de stofzuiger vrij groot, waardoor ik af en toe echt even doorduwen moet om de stofzuiger in de kast te krijgen. Met als gevolg dat het bevestigingsstukje waar je de steel aan vastzet na een aantal maanden al afgebroken was. Balen, want nu slingert de steel ook nog los in de kast. En omdat de Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger vrij groot is, sleep ik de stofzuiger ook niet graag de trap op.

De eigenschappen van de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Even alle eigenschappen van de Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger op een rij:

  • De stofzuiger is zakloos en wordt geleverd met twee bakken. De easyBox en de  AQUA-FreshAir-Box.
  • De  AQUA-FreshAir-Box filtert onaangename geurtjes.
  • De Hybrid-Cycloon Thomas stofzuiger heeft een lekker lang snoer waardoor je niet de hele tijd van stopcontact hoeft te wisselen.
  • De bakken zijn goed schoon te maken, ook al kost het even werk.
  • Je kan vloeistoffen opzuigen, hoewel ik persoonlijk niet een omgevallen beker melk ermee zou opzuigen, want dan moet je de slang weer grondig schoonmaken.
  • De stofzuiger is ideaal voor gezinnen met huisdieren.

Voor meer informatie en verkooppunten verwijs ik je graag naar de website van Thomas-Stofzuigers. Hier vind je de stofzuiger uit deze review, maar ook nog andere stofzuigers zoals de Boxer, een robuuste allrounder.

Previous ArticleNext Article