Review HP Pavilion x360 (14-ba191nd)

HP Pavilion x360 review

Op een gegeven moment kom je in de digitale opvoeding op het punt dat een kinderlaptop niet meer voldoet aan de wensen (en eisen) van het kind. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit een fan geweest ben van kinderlijke aftreksels van het echte werk. Zo stimuleerden wij onze kleuter destijds om te sparen voor een echte tablet en niet voor zo’n kinderding waar je eigenlijk net niks mee kan. Echter het aanschaffen van een laptop voor de kinderen schoven we telkens een beetje vooruit. De kinderen mogen de computer in de woonkamer gebruiken en bij hoge nood zelfs mijn laptop. Maar toen kregen we via Coolblue de mogelijkheid om een review te schrijven over de HP Pavilion x360 en kon ik er niet meer omheen. Mijn kinderen kregen een eigen laptop en in deze review vertel ik je of de HP Pavilion x360 (14-ba191nd – om precies te zijn) geschikt is voor kinderen. 

De specificaties van de HP Pavilion x360 (14-ba191nd)

Om te beginnen vertel ik je eerst meer over de specificaties van de HP Pavilion x360. Dit is namelijk niet zomaar een laptop, je kunt de  HP Pavilion x360 ook gebruiken als tablet. En daar worden de oren van alle drie mijn kinderen gespitst, want hebben we er nu een tablet bij? Nou ja, het blijft wat mij betreft een laptop, maar dan één die je door 360 graden te draaien, ook gebruiken kunt als tablet.

review HP Pavilion x360.

review tablet HP Pavilion x360

Verder zijn de belangrijkste specificaties:

  • Schermdiagonaal – 14 inch. CoolBlue verkoopt laptops met schermen tussen de 10 en 17 inch. 14 inch is een mooie middenmaat en het is nog een touchscreen ook. 
  • Processor – Intel Core i5. De i5 processor is geschikt voor gaming en fotobewerking. Echter is de videokaart niet heel uitgebreid, dus de laptop is niet geschikt voor zware games, maar voldoet prima voor een spelletje Star Stable of Minecraft.
  • RAM-geheugen – 8 GB
  • Opslagcapaciteit – 128 GB SSD. Door de SSD harde schijf reageert de laptop snel.
  • Videokaart – Intel UHD Graphics 620
  • Aansluitingen: hdmi, 2x usb 3.0, 1x usb-c, SD slot. Met de HDMI aansluiting kun je de laptop op je televisie of een beamer (of digibord op school) aansluiten. De laptop heeft snelle usb poorten, zodat je snel gegevens van een externe harde schijf kunt kopiëren. Ook heeft de laptop een SD slot, zodat je gemakkelijk foto’s van je camera kunt halen.

review HP Pavilion x360 aansluitingen

Wat is het plan, waar gaan we de laptop voor gebruiken?

Binnenkort begint mijn oudste dochter (9) aan haar eerste boekverslag voor school. Nu hoeft dit niet perse op de computer uitgewerkt te worden, maar aangezien dit de komende jaren wel van haar verwacht wordt, kunnen we beter maar beginnen zoals het hoort. Iets met jong geleerd, is oud gedaan. Daarbij schrijft ze ook graag zelf verhalen, zal ze het van d’r moeder hebben? Het leren schrijven in een tekstverwerker kan dus geen kwaad!

Daarnaast zijn wij als gezin vaak onderweg. Nu hebben we wel het één en ander aan vermaak, maar een extra tablet kan geen kwaad.

Wat moeten we tegenwoordig nog zonder het internet? Mijn dochter zou geen schooltje meer kunnen spelen zonder schoolbordportaal en alle werkboekjes die ze van internet afplukt en uitprint. En mijn zoon zijn wereld zou deels instorten, want dan zou hij zijn grote YouTube game-helden niet meer op de voet kunnen volgen.

En als laatste waar we dankbaar gebruik van gaan maken: filmpjes kijken. Met drie kinderen in huis, die regelmatig verschillende films en series willen zien, is de HP Pavilion x360 ideaal om erbij te hebben. 

HP Pavilion x360 review tablet

Opstarten en installeren van de HP Pavilion x360 (14-ba191nd)

Een kind kan de was doen! Dat is maar goed ook, want mijn kinderen mochten de laptop zelf installeren. Het installeren verloopt heel soepel en snel. Af en toe moet je wat bevestigen, zoals de juiste taal en verbinding maken met het juiste netwerk. Dit hebben de kinderen met een beetje hulp, helemaal zelf gedaan! Al met al duurde het installeren nog geen tien minuten. 

HP Pavilion x360 review installeren

De laptop wordt geleverd met Windows 10. En wanneer de HP Pavilion x360 eenmaal is opgestart, hebben mijn kinderen het eerste noodzakelijke van deze review al snel gevonden: Netflix. Eén van de programma’s die HP vooraf al geïnstalleerd had. Helaas, voor hun is het bedtijd. Morgen weer een dag.

HP Pavilion x360 algemene gebruiksvriendelijkheid? 

De afgelopen dagen heeft de HP Pavilion x360 heel wat overuurtjes gedraaid. En ondanks de prima duur van de accu, heeft het apparaat ook al heel wat aan de lader gehangen. Ik moest bijna een schema gaan maken voor wie er wanneer op de laptop mocht. Maar gelukkig wisten mijn kinderen uiteindelijk goed samen te werken. Het toetsenbord voelt fijn en stevig aan. De toetsencombinaties zijn voor ons overigens wel even wennen, maar dit ligt verder niet aan de HP Pavilion x360. Hetzelfde geldt voor de trackpad, omdat deze ook anders werkt dan ik gewend ben. Ik klik telkens de rechtermuisknop aan. Je kunt overigens wel weer heel makkelijk een losse muis aansluiten. Ook is het toetsenbord verlicht, dit is handig als ik de laptop ’s avonds zelf even gebruiken wil.

De HP Pavilion x360 dvd heeft geen DVD speler, maar dat schijnt normaal te zijn tegenwoordig. Er is overigens ook niet naar gevraagd door de kinderen. Die hebben genoeg aan Netflix en YouTube. Vooral de twee jongste hebben tot nu toe de HP Pavilion x360 gebruikt voor Netflix en YouTube. De oudste van negen is al wat verder gegaan met het ontdekken van de mogelijkheden. Zo heeft zij al wat foto’s van zichzelf weten te maken én bewerkt in het bewerkingsprogramma. Ze is begonnen met het ontdekken van Word, de tekstverwerker die ze gebruiken kan voor haar eerste boekverslag. En ze heeft al heel veel schooltje gespeeld, waarbij het touchscreen van de HP Pavilion x360 als digibord diende. Dit laatste resulteerde echter wel in een stel vette vingerafdrukken op het scherm. Het scherm moet dus af en toe wel even opgepoetst worden.

Conclusie van deze review, wij zijn heel blij met de veelzijdigheid van de HP Pavilion x360. De laptop is een prima apparaat, voor een prima prijs (€799), om de digitale opvoeding van mijn kinderen mee voort te zetten.

Previous ArticleNext Article