Review Dyson snoerloze V8-stofzuiger

dyson v8 absolute

Wanneer ik denk aan de beste stofzuiger, dan denk ik aan Dyson. Zal het komen door het prijskaartje dat eraan hangt? Zo van, dat product móét wel goed zijn. Of is dat prijskaartje van €599,00 helemaal terecht? Ik bedoel, een huishouden met kinderen is dweilen met de kraan open. Goede producten om het huis een beetje schoon en op orde te houden, zijn dus wel gewenst. En tja, daar hangt weleens een flink prijskaartje aan. De grote vraag is daarom nu ook, is de Dyson V8-stofzuiger elke euro waard? Je leest het in deze review!

Inmiddels zijn er nieuwere versies van de steelstofzuiger op de markt. De Dyson V8 is hier nog verkrijgbaar voor €399,00, hier meer info.

Een nieuwe stofzuiger, maar welke?

Minder dan een jaar geleden hadden we een nieuwe stofzuiger nodig. Ruim tien jaar geleden kochten we tijdens het verzamelen van onze uitzet, een Miele. Deze heeft, ondanks dat ik het een zwaar kreng vond, zijn dienst bewezen. Maar sinds de kinderen (en de hond) er zijn, ging de stofzuiger hard achteruit. Na het derde kind heeft hij nog z’n best gedaan, maar hij moest het toch echt opgeven. Wat nu?

Iets wat een doorn in mijn oog is, zijn alle hondenharen. Vooral die hondenharen op de bank die ik er maar moeilijk vanaf krijg. Lily mag overigens niet op de bank, maar ’s nachts doet ze dat weleens stiekem. Wanneer ze echt heel erg in de rui is, leggen we voor het slapen gaan stoelen op de bank, zodat ze er ’s nachts niet op kan gaan liggen. Maar als de ergste verharing weer een beetje voorbij is, vergeten we het weleens. Met als gevolg dat de bank de volgende ochtend een beetje extra bedekking heeft, als in hondenharen. Nu hebben wij zo’n bank waar die haren maar lastig vanaf gaan, een goede zuigkracht is hier wel voor nodig. En het liefst ook een gemakkelijk opzetstuk.

De snoerloze Dyson V8 Absolute

De Dyson snoerloze V8-stofzuiger kwam op mijn pad en aangezien deze stofzuiger een krachtige en constante zuigkracht belooft, leek me dit een prima stofzuiger om te hebben. Maar omdat er een flink prijskaartje tegenover staat, zal ik mijn ervaringen met je delen.

Wat biedt de Dyson V8- Absolute stofzuiger?

gebruikstukken dyson v8 stofzuiger

In de doos vind je het basiselement, oftewel de stofzuiger. Een stang met direct aangedreven zuigmond en een vloerzuigmond met zachte roller, een gemotoriseerde miniborstel, het combinatie-accessoire en een kierenzuiger. En natuurlijk de houder waar de stofzuiger in opgeladen kan worden.

Goed, de Dyson V8 Absolute is dus snoerloos, wat heel gemakkelijk is wanneer je het hele huis er even doorheen wil jagen. Hier heb je op lage stand 40 minuten de tijd voor, dit is namelijk de accuduur van de Dyson V8 Absolute. Dit moet natuurlijk makkelijk lukken, tenzij je in een kasteel woont met 18 kamers, dan zou ik je adviseren om er meerdere aan te schaffen, of gewoon een schoonmaakbedrijf… Anyway.

Op hoge stand gaat de accu slechts 8 minuten mee, dit lijkt erg kort, maar de hoge stand is dan ook echt hoog en eigenlijk gebruik ik deze alleen om de hondenharen van de bank te zuigen. Wat echt perfect werkt! Waar ik voorheen aan het zwoegen was met een onhandige stofzuiger, haal ik nu even de Dyson over de bank en klaar. Tjonge, ik klink als een tevreden huisvrouw.

De man gebruikt de hoge stand om zijn auto te zuigen. Die wordt namelijk ook bedolven onder de hondenharen (en snoeppapiertjes, stukken pizza en andere onvoorstelbare zooi, maar dat is een ander verhaal). Voor de nauwkeurigheid is die 8 minuten net even te kort om de auto helemaal te zuigen. Maar waar de hondenharen bij de vorige stofzuiger gewoon helemaal niet weggingen, zuigt de Dyson V8 Absolute het meeste binnen korte tijd weg.

Dweilen met de kraan open

Naast de hond heb ik ook nog drie kinderen die onvoorstelbaar veel rommel en vuil achterlaten. Wanneer ze hun lunch achter de kiezen hebben, vraag ik me altijd af hoeveel er daadwerkelijk achter de kiezen is gekomen, aangezien de vloer vol ligt met kruimels. Nu hebben we daar natuurlijk de hond voor, maar aangezien die tijdens de lunch al het een en ander naar binnen geschoven krijgt, laat ze die kruimels mooi liggen. Ik vond het altijd bloed irritant om na elke maaltijd die zware stofzuiger weer uit de te volle trapkast te trekken. Een andere optie om de kruimels weg te krijgen, zou een bezem zijn, maar bezems worden altijd zo snel vies. Je weet wel, spinazie en chocoladepasta blijft zo plakken in een bezem. Blegh.

Het begint een beetje een promotiepraatje te lijken, maar omdat de Dyson V8 Absolute zo compact is, pak je hem er heel gemakkelijk bij. Even snel de kruimels opzuigen, ach doe ik ook meteen de bank nog even en de trap. En hoppa, zo snel als er rommel gemaakt kan worden, zo snel kan het nu ook weer opgeruimd zijn.

Het volgende filmpje is dan ook echt niet overdreven:

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken en ik ben me ervan bewust dat dit apparaat een flink prijskaartje heeft. Maar ik ben iemand die van ‘gemak dient de mens’ is en wat mij betreft is de Dyson V8-stofzuiger elke euro waard!

De eigenschappen van Dyson V8 Absolute

Even alle eigenschappen van de Dyson V8-stofzuiger op een rij:

– Je hebt geen stofzuigerzak nodig! Wat weer stofzuigerzakken aanschaffen scheelt!
– De Dyson V8 is snoerloos.
– Het reservoir is heel gemakkelijk te legen en is bovendien erg hygiënisch. Het is overigens wel verbazingwekkend hoeveel je binnen korte tijd opzuigt!
– De gebruiksduur is maximaal 40 minuten op lage stand.
– De gebruiksduur is maximaal 8 minuten op hoge stand.
– Je hoeft deze tijd niet zelf in de gaten te houden, een led accu-indicator toont de gebruiker de resterende gebruiksduur.
– De Dyson V8 kan als steelstofzuiger, maar ook als kruimeldief gebruikt worden.
– Het apparaat weegt 2,6 kg. Het meeste gewicht zit wel vlakbij je hand, het is dus even wennen.

Waar is de Dyson V8-stofzuiger te koop?

Het apparaat kost 599 (marktadviesprijs) maar is zo nu en dan in de aanbieding. De Dyson V8 Absolute stofzuiger is onder andere hier verkrijgbaar:

Bol.com – €399
CoolBlue – Vanaf €359

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Pingback: Review & ervaringen Dyson V8 Absolute+ snoerloos - Mamaliefde.nl
  2. Pingback: Dyson V6 Matress review in strijd tegen de huisstofmijt!