Maisboogies voor de baby

Biologisch is hip

Biologisch eten is hip. Dat heb ik niet zelf verzonnen, dat las ik laatst op NU.nl

Onderzoeker Johan Bakker van het Landbouw Economisch Instituut (verbonden aan Wageningen University) constateert dat de politieke boodschap om biologisch te consumeren, eindelijk landt.
“Vooral het imago van de biologische koper is erg opgewaardeerd. Tien jaar geleden werd je nog als raar mens gezien, tegenwoordig is het zelfs hip. Het klinkt paradoxaal, maar de crisis is juist goed voor de biologische branche. Doordat mensen voorzichtiger zijn met uitgaven, gaan ze minder vaak uit eten. In plaats daarvan maken ze thuis hoger gekwalificeerd voedsel klaar.”

Maisboogies voor je baby

Ik moet bekennen, ik begin er zelf ook steeds meer aan te wennen. Het beeld van geiten-wollen-sokken begint aardig weg te vagen. Het wordt ook steeds makkelijker om aan biologische producten te komen. Zo kun je binnenkort de Maisboogies in de schappen van de C-1000-supermarkt vinden. Vervaardigd uit puur biologisch geteelde mais, glutenvrij én melkvrij is deze nieuwe snack een welkome afwisseling op het bekende rijstwafeltje voor baby’s. Omdat de zoutvrije maisboogies snel in het mondje smelten zijn ze al geschikt vanaf 6 maanden. Maar ook kinderen met een gluten- of zuivelallergie kunnen van de snack genieten. De productie ligt in Finland en de Maisboogies zijn al sinds 2007 een groot succes in Scandinavië.

Mijn baby heeft inmiddels al een zak Maisboogies leeg gesnoept. 😉

De peuter vindt de Maisboogies niet lekker

Mijn peuter daarentegen vindt de Maisboogies erg saai. Is hij nu al verpest? Ik weet het niet, maar persoonlijk kan ik het wel begrijpen, want veel smaak hebben de Maisboogies niet. Misschien komt het door de mindfuck, je verwacht namelijk toch wel een kaasknabbel smaak wanneer je de Maisboogies ziet en in je handen hebt.

Pin It
Previous ArticleNext Article