Klaar mee!

Er is geen scenario dat zich niet heeft afgespeeld in mijn hoofd de afgelopen week. Na het bingewatch-en van de Twilight reeks waren zelfs vampiers en weerwolven niet uitgesloten van mijn doemdenk scenario’s. Ik ging van relaxt en alle vertrouwen naar gekmakende slecht nieuws-gedachtes en dat allemaal binnen een fractie van een seconde.

Vandaag was ik helemaal klaar met al het emo-gezwam in mijn hoofd. Kom maar door met het nieuws. Ik kan het aan.

Ik lees nog wat oude blogs terug. ‘Het is klaar’. Grappig, dat ik dat toen dacht. Het is klaar, niet wetende dat het eerste jaar na zo’n behandeling ook nog heel zwaar zou vallen en zo emotioneel zou zijn. Zo ‘klaar’ voelde het helemaal niet dat jaar na de behandeling. Maar na dat eerste jaar geloofde ik erin. Een jaar was hét weggebleven, de kans dat de tumor terug zou komen, werd kleiner en kleiner. En nu, ruim drie jaar verder, was het boek bijna uit, het laatste hoofdstuk in zicht.

Maar dat boek werd nog even keihard in m’n gezicht geklapt. Zou er dan toch een vervolg komen? Een boek kinderkanker 2.0? 

Ik ben er klaar mee! Kom maar door met het nieuws. Ik kan het aan.

Dat is wat ik dacht toen ik vanmorgen wakker werd.

Maar toen rinkelde mijn telefoon. Anoniem, alleen wist ik donders goed wie het was aan de andere kant van de lijn. Opeens was ik er niet meer zo zeker van. Kan ik dit echt aan? Wat als ik de woorden ‘het is terug’ te horen krijg? Nóg een keer die zware, emotionele, pijnlijke, of eigenlijk gewoon helse behandeling. Bestraling zal haar dan niet meer gespaard blijven, verminkt en getekend voor het leven zal ze haar leven moeten leiden.

Kan ik dit antwoord aan? Ik heb geen keus, ik moet.

En dus beantwoord ik het anonieme gesprek, niet wetende wat me te wachten staat. Want ik moet. En dan komt het hoge woord eruit.

ALLES IS GOED!

Het is goed! Het is klaar. Maar nu echt. We sluiten dit af en het komt niet meer terug.

klaar mee

What if I fall? Oh but my darling, what if you fly?

Previous ArticleNext Article

16 Comments

  1. Ik ken jullie niet maar hebber met tranen in mijn ogen zitten lezen! Wat fijn dat het klaar is! Wil jullie een dikke digi knuffel geven!

  2. Wat een heerlijk nieuws!! Eindelijk verlost.. wat fijn en nu heerlijk genieten van alle mooie vooruitzichten!

  3. GEFELICITEERD, Wat een heerlijk nieuws. Wat hebben wij de laatste week veel aan jullie gedacht. Vandaag de telefoon onder handbereik, we wilden horen wat de uitslag was om mee te kunnen huilen of mee te kunnen lachen. Gelukkig appte Esther: alles is goed.

  4. Yes!!! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het las… jullie zijn afgelopen week zo vaak door mijn gedachten gegaan (en vast niet alleen bij mij

  5. Tranen Pauline, van geluk voor jullie! Voor dat heerlijk gekke wijfie van je, kijk haar die taart naar binnen stouwen, heerlijk!

  6. Oh wauw!!! Wat een supergoed nieuws! Wat ben ik blij voor jullie… eindelijk ontspannen nu naar de toekomst kijken. Dikke kus!!

  7. Ik lees al een tijdje en met veel plezier je blog. Zo vaak dat ik moest glimlachen, grinniken, schateren met zo herkenbare situaties. En nu tranen met dit heerlijke, fantastische nieuws voor jullie!

  8. Gelukkig. Jemig, wat een enorme opluchting. Emotioneel ook. Gelukkig. Fijn. Tranen in mijn ogen.