Inspiratie uit het boek: Wat eten we vandaag?

Het is een vraag die iedereen zich elke dag afvraagt. Wat eten we vandaag? Pauline schreef al eens een blog over het kookboek ‘Wat eten we vandaag’ van Susan Aretz. Hoe handig is het als je een week menu hebt, met boodschappenlijstje en een voorraadkast die goed gevuld is, zodat je van alles op tafel kan toveren?

Ik hou van kookboeken, ik heb er al een heel aantal verzameld. Ik vind koken en bakken erg leuk en daarbij houd ik ook van slim plannen. Eén keer per week ga ik boodschappen doen en af en toe haal ik nog wat extra’s. Dit is handig, omdat ik 30 uur werk, maar was ook al handig toen ik nog niet werkte. Want wat is er nou fijner, als je om 17.00 uur je koelkast opentrekt en bedenkt: Wat zal ik vandaag eens eten? 

Mijn gezin test een paar recepten uit. Het is nog winter, dus ik ga naar de winter menu’s. Ik lees, en scan de volgende woorden in één week menu. Zuurkool, spruitjes, rijst, taco’s en risotto. Uhmm. Ik besluit mijn eigen week menu te creëren. Helaas worden zuurkool, spruitjes en rijst dingen niet echt gewaardeerd door mijn gezin. Ze moeten af en toe wel gerechten leren eten, dus we gaan voor de taco’s en paddenstoelenrisotto. Uit een ander weekmenu haal ik nog de Quiche met witlof, ham en kaas.

Paddenstoelenrisotto

paddenstoelen-risottoIk heb de neiging om aan een gerecht mijn eigen draai te geven, zodat de maaltijd iets ‘beter’ wordt. Lees, minder koemelk, suiker, enzovoorts…. Maar na de paddenstoelenrisotto heb ik me bekeerd en ben ik me aan de recepten gaan houden. Geitenkaas werd niet gewaardeerd. Gevolg? Niemand eet mijn risotto, behalve ik dan.

Taco’s met chili

tacos-smulpaapje_edited-2Taco’s met chili Heerlijk! De saus was alleen iets te waterig, dus daar moet ik de volgende keer nog iets aan doen. Hoe simpel is het om dit gerecht in elkaar te flansen. De kinderen vinden het lekker, alleen de jongste eet lege taco schelpen met kaas… Komt wel goed. Komt heus wel goed. Gaat echt helemaal goed komen. Ik merk dat mijn kinderen het erg leuk vinden om uit verschillende bakjes te eten en naar eigen inzicht op hun bord te mikken. Die gaan we zeker nog eens op tafel zetten!

Quiche met witlof, ham en kaas

Quiche met witlof, ham en kaasQuice-smulpaapje De bodem is van bladerdeeg. Wat een idee! Ik heb met veel plezier deze maaltijd in elkaar geflanst. Niet te moeilijk en toch een leuk resultaat. 🙂 Voor het eerst in lange tijd heb ik een eetlepel suiker toegevoegd aan een maaltijd. Te bizar, want ik probeer vrij weinig suiker te eten. Mijn kinderen vinden het gerecht lekker, alleen de witlof blijft liggen.

De taco’s schelpen gaan we nog eens proberen en de quiche is vast ook erg lekker met broccoli. 😉

Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke recepten bij jullie een groot succes is? Naast de beroemde P’s van Pizza, Patat en Pannenkoeken…

Previous ArticleNext Article