Inspiratie voor een landelijke keuken

 Door Zastolskiy Victor / Shutterstock
Door Zastolskiy Victor / Shutterstock

Mijn dochter en ik hebben een droom. Deze droom delen we al een tijdje. Het is zelfs zo dat mijn dochter er een speciaal spaarpotje voor heeft! In eerste instantie dacht ik, het zal wel loslopen. Maar inmiddels zijn we een ruime tijd verder en wordt dat spaarpotje nog steeds trouw gevuld voor hetzelfde spaardoel. Wij dromen namelijk van een boerderijtje. Bij zo’n boerderijtje hoort natuurlijk een stukje land voor de diertjes, een moestuin en een landelijke keuken. En als we dan nog even doordromen maken we ook een gastenverblijf. Een soort Bed & Breakfast waar we gasten verwelkomen. En terwijl wij de ontbijtjes klaarmaken in onze landelijke keuken, zitten de gasten in het zonnetje op ons terras met kleurrijke slingertjes. 

Zoals je wel kunt lezen, zijn wij gek op dromen! En ondertussen doen wij gewoon lekker inspiratie op. Want niet alle dromen zijn bedrog, toch? Inspiratie als deze landelijke keukens van Keukenmaxx is een goed begin. En als gevolg hierop is hier nog meer inspiratie.

Landelijk is ook wel robuust

 Door Dmitry Galaganov / Shutterstock
Door Dmitry Galaganov / Shutterstock

Een van de kenmerken van een landelijke keuken is dat deze robuust is. Houten balken aan het plafond hoeven niet helemaal glad geschuurd, deze mogen best een beetje grof zijn. En een strakke tegeltjeswand kun je ook beter achterwege laten. Kies liever voor een achterwand als deze, met krijtbordverf. Deze robuuste achterwand doet de stoere en eigenwijze uitstraling van een landelijke keuken echt ten goede.

 Door Alena Ozerova / Shutterstock
Door Alena Ozerova / Shutterstock

Voeg pasteltinten toe

Een ander kenmerk van een landelijke keuken is warmte. Wanneer je een landelijke keuken binnenkomt, kom je in een warm nest terecht. Vol met gezelligheid en aandacht voor elkaar. Samen kletsen aan de keukentafel onder het genot van een vers kopje koffie. In mijn dromen zie ik ons al helemaal zitten. De combinatie van hout en pastelkleurig servies straalt deze warmte volledig uit.

landelijke keuken koelkast
Door jovana veljkovic / Shutterstock

Een persoonlijk tintje graag!

Een landelijke keuken is geen dertien in dozijn, maar authentiek. In een landelijke keuken vind je een persoonlijk tintje. Dat is voor de één een eyecatcher van een fornuis met een gietijzeren pan, voor de ander een kast vol boerenbont. Wat mijn landelijke keuken authentiek maakt is een retro koelkast. Ook zoiets waar ik al jaren van droom.

 Door Zastolskiy Victor / Shutterstock
Door Zastolskiy Victor / Shutterstock

En het laatste kenmerk wat een keuken landelijk maakt is vintage. Iedere landelijke keuken heeft een vintage touch.  Lekker mixen en matchen met gevonden pareltjes of misschien wel een erfstuk, dat is pas een toppunt van authentiek. Wanneer je de kenmerken robuust, warmte en authentiek weet te combineren, dan komt het wel goed met die landelijke keuken.

En dan kunnen we nu weer lekker verder dromen. En, niet geheel onbelangrijk: nog even verder sparen.

Previous ArticleNext Article