Hoe trendy ben jij aan de hand van het Sunny Cars trendrapport ?

moeder in auto

Volgens het Sunny Cars trendrapport zijn wij hartstikke hip. Eén op de tien roadtrippers neemt namelijk zijn (schoon)familie mee op reis. En daar horen wij bij! Opa en oma zijn namelijk ook van de partij in Suriname. Daarnaast staan er nog andere leuke trends in het rapport die heel herkenbaar zijn. Ik ben benieuwd, hoe trendy ben jij? 

Zo is quality time met het gezin zonder twee weken ‘vast te zitten’ op dezelfde locatie ook bij ons geliefd. Rondreizende gezinnen waarvan het jongste kind 12 jaar of jonger (check) is, logeren vooral op één, twee of drie verschillende plekken. Ik vind het heerlijk om rond te trekken met mijn kinderen. Een huurauto geeft je dan ook echt een vrij gevoel. Maar het mooiste is dat je door rond te trekken, veel verschillende belevenissen ervaart.

Een opvallend puntje uit het Sunny Cars trendreport: Kersverse ouders hebben naast de gezinsvakantie, ook de behoefte om letterlijk even bij te tanken door zónder hun gezin op avontuur te gaan. Met die trend ben ik persoonlijk nog maar net begonnen, maar na een fly & drive trip met vriendinnen naar Rome, is dit een trend die we sowieso gaan voortzetten. 

Vaders en moeders nemen zelfs eigen kinderzitjes en navigatiesystemen mee in het vliegtuig om de kosten te drukken! Nu vind ik het persoonlijk een hele rompslomp om de kinderzitjes zelf mee te nemen, deze trend laat ik dan ook even aan mij voorbij gaan. Maar het navigatiesysteem op mijn telefoon werkt echt prima! De laatste keer dat ik met een huurauto op pad ging, had ik dan ook alleen een telefoonhouder voor in de auto meegenomen. 

De prachtige omgeving van Gorges du Verdon
De prachtige omgeving van Gorges du Verdon

Vakantiekiekjes zijn belangrijk! En of ze dat zijn, we willen allemaal een Instagramwaardige foto maken. Een derde is bereid om een duurdere auto te huren voor die extra bijzondere ervaring of leuke vakantiefoto. Nu hoorde ik onlangs dat sommige mensen ook graag voor een bepaalde kleur willen kiezen. Zo staat een rode auto natuurlijk prachtig op de foto. Helaas kan de kleur niet van te voren geregeld worden. Maar in een Fiat 500 zie ik mezelf wel roadtrippen. 

Rijden met de good old wegenkaart in de hand doet 28%, is dat dan trendy of hopeloos ouderwets? Persoonlijk vind ik het wel wat hebben, bovendien is het heel goed voor je richtingsgevoel. Want dat raak ik met mevrouw de navigatie toch wel een beetje kwijt. 

De meest populaire bestemmingen om te roadtrippen liggen in Zuid-Europa. Spanje en de Spaanse eilanden staan met 37% bovenaan. Precies 10 jaar geleden deed ik met mijn man en toen nog baby (inmiddels is ze 10) een fly & drive trip op Ibiza. Toch heb ik de laatste jaren Spanje overgeslagen. Het was geen onwil, maar ja, je moet keuzes maken. Griekenland komt met 19% op de tweede plek en staat bij mij voor 2019 op de planning. Op de derde plek, daar waar ik afgelopen september (heel hip) samen met vriendinnen naartoe vloog, staat Italië met 15%.

Een roadtrip aan de andere kant van de oceaan door de Verenigde Staten is bij 13% van de ondervraagden geliefd. En oh, wat zou ik dit graag doen met mijn gezin. Een vette roadtrip door Amerika. Ik ga maar vast sparen…


Hoe trendy ben jij aan de hand van het Sunny Cars trendrapport

 Afbeelding moeder in de auto: FashionStock/shutterstock

Previous ArticleNext Article