Zetje in de rug van Helpling [review]

Opruimen is hip! Lees ik in mijn mailbox. Maar terwijl ‘Kondoën’ een serieus werkwoord aan het worden is (met dank aan opruimgoeroe Marie Kondo), staren de stapels papier op mijn bureau me nog steeds doordringend aan. Ik ben best trendgevoelig en doe nog steeds mijn best om enigszins hip over te komen, maar met deze opruim-trend heb ik toch een beetje moeite. Niet dat ik het niet wil. Het lukt gewoon niet. Ik geef de schuld maar weer eens aan tijdgebrek. En tja, kinderen in huis hè, het is dweilen met de kraan open. Maar eigenlijk heb ik gewoon een zetje in mijn rug nodig. Dat eerste zetje kwam toen de zon ging schijnen en ik amper naar buiten kon kijken. Wat waren mijn ramen vies! 

vieze ramen helpling
Extreem vieze ramen wanneer het zonnetje erop schijnt.

Voor een review mocht ik Helpling een keer inschakelen. Een perfecte manier om een begin te maken aan een voorjaarsschoonmaak. Of zoals ik nodig heb, een zetje in de rug. Helpling is kort gezegd een online marktplaats waar schoonmaakhulpen te vinden zijn. Door je postcode in te voeren zie je of en welke schoonmaakhulp actief is in jouw stad/dorp. Waar Helpling voor zorgt is dat je de beschikbare schoonmaakhulpen uit de buurt kunt zien. Soms met foto. Wat de prijs van de hulp is. Of eerdere ervaringen en reviews over de hulpen. En of ze in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Vervolgens koppelt Helpling door middel van een boekingsverzoek tot deze van beide kanten geaccepteerd is.

Zo simpel is het, maar wat het geheel voor mij nog makkelijker maakt, is dat ik zelf kan bepalen wat er gebeurd moet worden. Zelfs strijken valt onder de mogelijkheden. Maar omdat ik graag weer naar buiten wil kijken, is ramen lappen een pre. Door dat aan te vinken tijdens het boekingsproces, kan ik direct zien welke hulpen openstaan om onder andere de ramen te lappen. Ook kun je zelf kiezen voor een eenmalige of (twee)wekelijks hulp en de gewenste tijdduur. Omdat het mij echt gaat om het zetje in de rug, is het ideaal dat je bij Helpling een eenmalige hulp kunt boeken. Zo gezegd zo gedaan! Binnen no time had ik een afspraak staan met een schoonmaakhulp.

Ho, wacht even! Er komt dus een schoonmaakhulp in mijn huis? Dan mag ik eerst wel even gaan opruimen. Want ik kan mijn huis natuurlijk niet op deze manier aan een schoonmaakhulp vertonen. Ze zal wel denken, ‘die kan wel wat hulp gebruiken’. En daar was mijn tweede zetje in de rug. Wat is dat toch? Dat je je hele huis onderhanden neemt voordat de schoonmaakhulp komt? Straks heeft de schoonmaakhulp niks meer te doen.

Maar geloof me, in die drie uur tijd had mijn hulp nog genoeg om haar (naar eigen zeggen) hobby toe te passen. Na binnenkomst wijs ik haar een beetje onwennig de weg naar mijn schoonmaak producten. Maar het ijs is al snel gebroken nadat ze enthousiast vertelt zin te hebben om aan de slag te gaan. Van boven naar beneden pakt ze stofzuigend en dweilend mijn vloeren aan. En het laatste uur lapt de enthousiaste hulp mijn ramen. En terwijl ze het huis onderhanden neemt, maken we een praatje over haar enthousiasme voor haar werk.

Ze bestaan dus echt, Marie Kondo goeroes. En als ik de laatste trends moet geloven, is ze nog hartstikke hip ook. Ik kan in ieder geval een goede review over deze hulp via Helpling schrijven en haar aan anderen aanbevelen.

Ik ben blij met het zetje in mijn rug, de ervaring leert me namelijk dat een opgeruimd huis best fijn is. Maar ik laat de trend verder voor wat het is. Ik kan de komende paar weken weer genieten van serene rust om mij heen. Totdat de stapeltjes zich weer langzaamaan gaan ophopen, ik weer niks door mijn ramen kan zien en mezelf afvraag, hoe dan?

Dan weet ik wat me te doen staat. Dan surf ik weer naar Helpling.

Previous ArticleNext Article