Gezelligheid in/uit balans

Hellup! ik ben uit balans! Wat eten en drinken betreft dan. Ietsjes uit balans. Oké iets meer dan dat. Oké oké ik ben gewoon, UIT balans. Ik dacht dat ik de afgelopen maand december er zonder kleerscheuren af zou komen, maar mijn huidige spijkerbroeken moeten toch met iets meer agressie en geweld worden aangetrokken en dichtgeknoopt. Dat is nog niet het ergste want de bewegingen die ik daarbij maak om er comfortabel in te komen zijn minstens zo erg tot hilarisch.

Het komt niet omdat ik zelf culinaire hoogstandjes heb uitgehaald in de keuken hoor, want ik kan niet koken, ik houd er ook niet van en wil het ook niet. Ik doe het overigens wel, voor mijn gezin, voor er wordt gedacht aan een ontaarde moeder die haar kinderen iedere dag pizza en patat voorschotelt. Hoewel ze dat geen straf zouden vinden. Maar als het simpel en snel kan, heel graag. Mijn gezin is dus mijn redding anders zou ik zelf leven op crackers, kwark, pizza en eiwit shakes, en overal, waar mogelijk, aanschuiven. Niet omdat ik niet van eten houd, integendeel, maar gewoon omdat ik het koken bijna niet kan opbrengen. Helaas heb ik de “kook” genen van mijn moeder niet doorgekregen en zelfs mijn vader weet goede gerechten neer te zetten. Mijn mams, zij kan geweldig koken, met stip en hoewel ik er altijd met mijn snufferd boven op stond of liever gezegd, met mijn kont op het aanrecht zat toe te kijken, heb ik die passie nooit begrepen.

Een van de mogelijke verklaringen van deze worsteling met mijn kleding is omdat ik de afgelopen weken veel bij mijn ouders heb gegeten. Gewoon binnen komen en aanschuiven, ideaal en overheerlijk! Nog meer “mogelijke” verklaringen zijn de onregelmatigheden van de hele maand december, de wijntjes, de onverwachte lunches en vaker aanschuiven aan tafel bij vriendin, de hapjes, chippies en de trek “rondom” de wijntjes. Uitleg, in de kringen waarin ik mij verkeer zijn net zulke wijnliefhebbers als ik, die iedere gelegenheid op ieder tijdstip aangrijpen om een wijntje te doen. O ja, en een toastje, hapje en bijbehorend lekkers in de avond voor de zachte landing van de wijn

Tjonge wat is het soms lastig om de boel in balans te krijgen en dan weer zo te houden. Het is ook allemaal zo lekker en gezellig! Het hoort ook wel een beetje bij me eigenlijk, net als dat in balans zijn en ik voel me dan toch het allerbeste. Nu voel ik me een soort van rollade verpakt in zo een te strak netje. Mijn broeken worden tegenwoordig vergezeld door lovehandels waar je volledige grip op hebt. Over de rest nog maar te zwijgen.

Aan voorgeschreven diëten doe ik niet. Het is weer gewoon een kwestie van de “juiste balans” vinden. Ik ben reeds op zoek, al is de verleiding vaak groot. Gelukkig ben ik weer aan het werk en is het leven weer een beetje in structuur, dus die onverwachte lunches, wijntjes, hapjes en lekkers zijn bij deze vervallen. Is het al weekend? YES!

En indien mogelijk, zo snel mogelijk! Dan toch ergens weer van dat lopende abonnementje van de sportschool gebruik gaan maken.

Liefs,
Diana

balans

 

Previous ArticleNext Article

8 Comments

  1. Aaaai spijkerbroeken die niet meer dicht willen is inderdaad nooit leuk!

  2. Hahaha, zo herkenbaar. Ik ben inmiddels al maanden uit balans dus ben afgelopen week begonnen met niet te snaaien, mijn grootste struikelblok. Zit ik ’s avonds van ellende aan een wortel te knagen, zegt zoonlief, mama waarom eet jij een wortel?! Half in shock want dat heeft hij te lang niet gezien. Ik geef aan dat mama veel te dik is geworden. Zegt hij, maar mama, jij bent toch helemaal niet dik?!…. Zo lief! Maar mijn spiegelbeeld en kleding vertellen mij iets anders haha.

    1. Hahaha errug! Maar die wortel gaat mij weer net te ver, hihi. Zie je al zitten. Het eten is ook allemaal zo lekker! En als ik eenmaal mijn balans weer teruggevonden heb voel ik me ook altijd weer een stuk beter 🙂

  3. Herkenbaar lieve Di en een ander zegt dan ach joh wat maak jij je druk?? Maar toch zitten die lovehandles je gewoon dwars, maar komt goed liefie!! Ik ken je je bent hartstikke in balans al ben je soms wat uit balans! Je bent supergedisciplineerd, dus heb alle vertrouwen dat je binnenkort weer helemaal strak in je velletje zit en zoniet houd ik ook nog net zo veel van je hoor! xxxxx

    1. Dank je lieve Mel, post mijn column op je site van je voeding, wie weet wat het brengt 🙂