Geld over houden voor leuke dingen, deel 2

geld sparen

Besparen, zodat er meer geld overblijft voor leuke dingen. Ik vind het zelf een leuke motivatie!

Ik ging aan de slag met de volgende dingen:

  • 100 euro minder uitgeven aan boodschappen
  • 50 euro minder uitgeven aan kleding
  • 50 euro besparen op vaste laten

Ik ben begonnen met de vaste lasten, want dat is het makkelijkst.

Internet, telefoon

We hebben ons KNP abonnement aangepast en zakken fors in bedrag van 62,50 euro naar 33,50 euro. Manlief vond het alleen wel een reden om een familie account op Spotify te openen. Totale besparing is dan toch nog 14 euro per maand. 

Giften

Eigenlijk niet echt de beste kostenpost om te besparen, want ik vind het belangrijk om om te zien naar anderen. Ongemerkt zit je toch snel vast aan meerdere instanties en op ten duur weet je niet eens meer waar je allemaal voor betaald. Ik heb een aantal kleine instanties afgemeld en bespaar daar gemiddeld per maand 5,50 euro mee. Niet een wereld schokkend bedrag, maar zelf vind ik het wel fijn dat alles opgezegd is en niet jaren onbewust doorgaat.

Lunchen op het werk

Elke ochtend maak ik de lunchtrommels klaar voor de kinderen en heb geen zin om voor mezelf iets klaar te maken. Kleine moeite zou je denken. Ik eet graag op het werk een salade. En dat krijg ik zelf niet voor elkaar. Ik heb dan niets in huis en ga echt niet alleen een krop sla naar binnenwerken. Ik moest mezelf er toe zetten om dit op te pakken, maar het is gelukt. Ik heb elke week 1 keer zelf een salade meegenomen naar het werk. Kleine stapjes en dan komt het vanzelf. 🙂 Zal toch zeker 10 euro uitgespaard hebben.

Kleding

Van de 100 euro die ik gemiddeld uitgeef aan kleding heb ik 90 euro gebruikt. Oeps. Ik zou op dit bedrag 50 euro gaan besparen. Ik had nog een nieuwe broek nodig en dat is gelukt! Ik heb er zelfs twee gekocht met nog een mooi zomers t-shirt voor naar het werk. Het was uitverkoop, dussss dat. Besparing 10 euro. Sorry lieve schatten, mama vond leuke dingen doen toch even niet belangrijk genoeg..

Boodschappen

100 euro minder uitgeven vond ik een hele opgaven. Er zijn een aantal zaken waarop ik zou kunnen besparen, maar dat niet wil. Ik wil goed brood eten, en dat haal ik bij de bakker. Een goedkoper alternatief kost mij teveel tijd en dat is zelf bakken. Verder eten wij heel veel groente en fruit en daarvoor haal ik wat nodig is. Ook geen concessies. Ik haal veel boodschappen bij de Lidl en dat scheelt enorm, maar dat deed ik al dus ook geen winst in deze. Wasmiddel haal ik bij Ecoplaza en is behoorlijk duur. Deze heb ik afgelopen maand zelf gemaakt!

Recept wasmiddel gekleurde was

  • 40 gram Marseille zeep geraspt
  • 2,5 lt water

Je laat het water koken, zodat de zeep kan oplossen. Vervolgens laat je dit mengsel afkoelen, zodat het iets dikker wordt. Giet het in een oude wasmiddelfles of in een andere leuke hippe fles. Per wasbeurt gebruik je een bol wasmiddel.

Ik heb 608,19 euro uitgegeven in de maand juli aan boodschappen. Een besparing van 91,81 euro. Dit heb ik ‘verdiend’ door beter in te kopen, minder voedsel weg te gooien, voorraad op te eten, toch te koken i.p.v. eten te halen, vriezer leeg te eten. 🙂 Hopelijk lukt het deze maand weer.

Totaal bespaard 131,31 euro! Wat een geld. Maar wat hebben we er mee gedaan, gezien het doel niet besparen is maar leuke dingen doen.

We zijn naar de klimmuur in Haarlem geweest. We hebben een ijsje gehaald bij de ijssalon in het dorp. We hebben bij de Mac gegeten na de 7e verjaardag van mijn dochter, omdat ze dat graag wilde. We zijn lekker chocolademelk gaan drinken na een lange wandeling met de hond.

En toen was het weer op!

Previous ArticleNext Article