Geld lenen voor een vakantie?

geld lenen vakantie

Wel doen, niet doen. Dat is de vraag. Je verstand en onze Hollandse moraal op de linker schouder schreeuwen om het niet te doen. No-brainer, hoef je niet eens over na te denken. Gewoon, nee. Op de rechter schouder staat onze avontuurlijkere kant, of de kant die eigenlijk gewoon zó ontzettend toe is aan vakantie en die vraagt zich voorzichtig af: waarom eigenlijk niet? Wat is er eigenlijk op tegen als je, goed geïnformeerd, geld zou lenen voor een vakantie? 

Wel of niet doen?

Allereerst: Lenen is een schuld aangaan. En een schuld aangaan voor een vakantie, iets wat door sommige mensen als vluchtig of ‘niet tastbaar’ wordt gezien… stof tot nadenken! Wanneer je je dus goed realiseert dat je een schuld aan gaat, weet wat de consequenties zijn én je kunt deze (financiële) consequenties betalen, dan kun je een keuze maken: wel of niet doen. 

Droomvakantie

Goed, een vakantie is dan misschien niets ‘tastbaars’, zoals bijvoorbeeld een auto of een keuken, maar mooie herinneringen vergaan niet en niemand neemt ze je ooit af. Wat een vakantie of reis dan fantastisch en onvergetelijk maakt is voor een ieder persoonlijk. Voor de één is dit met de kids een camper huren en rondtrekken door Nieuw-Zeeland, voor de ander is het twee weken met de hele familie (opa, oma, kinderen, kleinkinderen) naar een all-inclusive resort in Egypte nu dat nog kan. 

Een persoonlijke lening afsluiten?

Wat je droomvakantie ook is, hij zal betaald moeten worden. Als dat uit eigen middelen kan, perfect. Als je hier de financiële middelen niet (volledig) voor hebt, kun je overwegen om voor het ontbrekende bedrag een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en maandtermijn. Je weet daarom precies welk bedrag je per maand terug moet betalen en voor hoe lang. Daarnaast kun je altijd boetevrij extra inlossen wanneer je dit kunt missen, zodat je sneller van je lening af bent.

Wanneer je overweegt om een lening af te sluiten zodat je die ene gedroomde vakantie kunt maken is het dus verstandig om van te voren te bedenken en uit te rekenen wat je per maand kunt missen om de lening terug te betalen. Wanneer je dit hebt bepaald kun je bij Postkrediet terecht voor een passende financiering. Postkrediet is een bemiddelaar in consumptief krediet en werkt samen met gespecialiseerde kredietbanken die de laagste rentetarieven in de markt kunnen bieden. Hoe lager de rente, hoe minder de lening je aan het einde van de looptijd kost, dit is dus belangrijk!

Uiteindelijk is het aan jou. Het is in ieder geval een beslissing die niet licht genomen moet worden. Het opvragen van een leningofferte kan in ieder geval altijd kosteloos en is vrijblijvend. Een offerte vult weer een stukje van het totaalplaatje in waarop je je besluit kunt baseren. Welke keuze je ook maakt: fijne vakantie!

Annuleringsverzekering? Doen!!

Tot slot nog deze tip! Wanneer je geld leent voor je vakantie, bespaar dan alsjeblieft niet op een annuleringsverzekering. Mocht de vakantie dan door onvoorziene omstandigheden toch niet doorgaan, ben je je geld niet kwijt en kun je de afgesloten lening boetevrij weer inlossen. Geen vakantie is al zuur, als je daarna ook nog zou blijven zitten met een lening die afbetaald moet worden… nou dan dekt ‘zuur’ niet eens meer de lading, je kunt voor die situatie vast zelf wel een paar woorden bedenken die dan van toepassing zijn!

Let op: Geld lenen kost geld!

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article