Een portie wilskracht – uit Mell’s Kitchen

Afgelopen vrijdag was het thema van mijn cursus gezond afvallen ‘wilskracht’. Soms zou je willen dat je dat speciale ingrediënt in een potje zou kunnen (ver)kopen. Wilskracht: iedereen heeft het, alleen de een wat meer dan de ander. Als je iets maar graag genoeg wilt en daar alle prioriteit aan geeft, dan kun je veel, veel meer dan je denkt! Maar er zit ook een limiet en houdbaarheidsdatum op. Mensen die al veel aan hun hoofd hebben stoppen daar zoveel energie in, dat ze hun eigen lichaam vaak verwaarlozen en zichzelf op de laatste plaats zetten. Moeders hebben hier nogal eens last van!

De afvalproducten vliegen weer over de toonbank na die heerlijke weken in een all inclusive vakantie of gewoon thuis teveel aan de bbq met toch iets teveel van alles! En te weinig van euh jeweetwel, het tegenovergestelde van niets doen… Maar alle poeders, pillen en shakes ten spijt, je verandert er wezenlijk niets mee, behalve dat je je nog minder bewust bent van gezonde voeding en je kop in het zand steekt. We weten allemaal heel goed waardoor we minder lekker in ons vel zitten, maar kunnen het vaak niet opbrengen de bekende knop om te zetten. Ooit hoop ik het eerste potje wilskracht te mogen maken en ik zou er echt niet genoeg van kunnen aanslepen, zoveel vraag is ernaar!

Kinderen hebben soms een enorme wilskracht. Daar kunnen wij als volwassenen nog een voorbeeld aan nemen. Bijvoorbeeld als ze persé dat speeltje willen hebben in de winkel. Of iets zeker NIET willen eten! Of als je een leuk setje kleding voor ze neerlegt en ze de hele kast leeggooien op zoek naar die ene in jouw ogen afzichtelijke combinatie. Ja, die kleintjes deinzen niet terug voor een flinke confrontatie om dat te krijgen wat ze willen.

Omdat kids nog alles aangereikt krijgen aan hulp en verzorging, hebben ze ook weinig ‘zorgen’ (uitzonderingen daargelaten) en zodoende alle energie om hun doelen te bereiken. Vooral moeders zijn zo goed in alle ballen hooghouden, dat ze soms vergeten ook een beetje lief voor zichzelf te zijn en dat lief zijn dan vaak vertalen in op de bank hangen met een toastje en een wijntje. (Ja, ik maak me hier ook weleens schuldig aan. Ik eet echt niet alleen maar snoeptomaatjes ☺) Beter ga je even een lekkere wandeling maken en een pot thee zetten en trakteer je jezelf op een leuk blad of boek of heerlijke douche of bad!

Energie, je kunt erop leeglopen, maar je ook weer opladen. Kijk naar je kleintje, die gaat echt even rusten als hij of zij het nodig heeft. En wat doen wij vaak? Wij jakkeren maar door! We nemen niet de tijd om te genieten van een maaltijd, het is vaak hap, slik, weg, want druk, druk, druk! De nieuwe trend is mindful eten, wat zoveel betekent als je bewust zijn van wat je eet! Dus niet op de bank hangen en naar the Voice kijken en onderhand een fles wijn, een zak chips en een pak toastjes met franse kaas wegtanken. Gedachteloos en zonder echte beleving!

Dus deze week een mindful recept vol gezonde ingrediënten voor jullie, waar je vooral rustig en vol aandacht van moet smullen! Eet smakelijk!

Mindfulle pizza (oftewel er is over nagedacht en hij is heerlijk, dus je kunt er heerlijk en rustig van smullen!)

Benodigdheden:

640_wrap-pizza---artikel

– tortillawraps, liefst volkoren

– pakje gezeefde tomaten

– alles wat je lekker vindt op een pizza, dus champignons, uien, paprika, courgette, tonijn, kipfilet, ananas, geraspte kaas (liefst 20+/30+), etc. Wees creatief!

– bolletje mozzarella in plakjes

– kruiden zoals oregano of basilicum

– zout en peper naar smaak

– scheutje olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier klaar. Leg hierop de tortillawraps, bedek deze met de gezeefde tomaten, de topping die je wilt, evt peper en zout en sluit af met een klein scheutje olijfolie. Laat de kleintjes hun eigen favoriete topping bedenken en hun eigen pizza maken! Doe de pizza in de oven en bak deze voor ongeveer 8 a 10 minuten. Maak ondertussen een lekkere frisse salade bijvoorbeeld van rucola, babyspinazie oid, tasty toms, uien, italiaanse kruiden, evt wat mozzarella, etc. Beetje olijfolie en balsamico azijn, evt geroosterde pijnboompitjes.

Buon Appetito!

Pin It
Previous ArticleNext Article