Alles door een sausje – deel 1

ah pastasauzen

De strubbeling van het naar binnen werken van een minuscuul stukje groente is voor menig moeder het zwaarste moment van de dag. Waar je kleintje ooit zijn groente at als een dankbare bouwvakker, zo plotseling kan hij omslaan naar een zo ondankbare en moeizame eter. Heisa’s worden er gemaakt over een stronkje broccoli of een hapje boerenkool.

Alles al geprobeerd

Als moeder van lastige etertjes, dien je te beschikken over een beetje fantasie, creativiteit en geduld. Heel veel geduld. Maar wanneer ik van alles al heb geprobeerd om de juiste hoeveelheid groente per dag naar binnen te krijgen:

  • tjoeke tjoek hier komt het treintje
  • een schep andijvie in de vorm van een hartje
  • onderhandelen over het aantal hapjes
  • en ja, ook chanteren: ‘dan krijg je ook geen toetje!’

dan is het gedaan met mijn geduld en rest mij nog de creatief- en fantasieloze oplossing: alles door een sausje. Dé manier om je kleintje toch wat groente te laten eten.

Albert Heijn is hier de redder in nood, zij hebben sinds kort acht verschillende verse pastasauzen en curry’s. Maar dan ook echt vers, dus geen toegevoegde suikers en kunstmatige geur- en smaakstoffen.

Ik mocht alle sauzen proberen en we begonnen met de verse pastasaus gele paprika en gegrilde groenten.

Het lievelingsmaaltje van mijn jongste is al jaren spaghetti, maar dan wel met een rood sausje. Toen ik dit keer met een geel sausje kwam aanzetten, was daar in eerste instantie toch een beetje teleurstelling. Want hoezo noem je dit lekker spaghetti eten? Maar de grootste verrassing kwam uit onverwachte hoek, mijn lastige eter: “Lekker mama!”

Of ze het nu meende, of mij gewoon tevreden wilde stellen weet ik niet. Maar het feit dat ze van de saus heeft geproefd én ook de woorden “Lekker mama” kon uitbrengen, maakte dit sausje al tot een groot succes.

Lees ook op moeders.nu: Een peuter aan het eten krijgen

Gele paprika pastasaus met kabeljauw 

gele pastasaus albert heijn

Simpel en snel, zo heb ik dit gerecht gemaakt. De AH verse pastasaus gele paprika met gegrilde groente heeft van zichzelf al een heerlijke geur en smaak, ik vond het dus niet nodig om daar heftige smaken aan toe te voegen. Ik koos voor de combinatie met kabeljauw. Kabeljauw is namelijk ook zeer gemakkelijk te bereiden.

– Kook ruim water in een grote pan en bereid hierin de spaghetti.

– Smelt een klontje margarine in een koekenpan.

– Bestrooi de kabeljauw met een beetje peper.

– Bak de kabeljauw beide kanten in zo’n 6 minuten gaar.

– Verwarm de verse gele paprika met gegrilde groente pastasaus.

gele paprika spaghetti

Binnen 15 minuten heb je een lekkere en snelle, maar vooral gezonde maaltijd op tafel staan!

 

Dit is een samenwerking met Albert Heijn

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. In soep kun je ook groente verstoppen 😉 zeker als je hem door de blende doet. Maar deze saus ziet er ook goed uit.

  2. Pingback: Makkelijk & lekker bloemkoolcurry - Mamaliefde