Alleen thuis, maar ze kunnen niet bellen

kind alleen thuis

Het gebeurt steeds vaker dat mijn kinderen even alleen thuis zijn. Wanneer ik een boodschapje ga doen, één van de kinderen ophaal van een speeldate, of wanneer ik er één weg moet brengen naar voetbal of zwemles. Ik sleur ze niet elke keer alle drie weer tegen hun zin mijn auto in. Bovendien, mijn oudste is tien, die moet toch wel even alleen thuis kunnen blijven? 

Toch zit ik nog wel met een dilemma. Onze vaste telefoon is al jaren geleden spoorloos verdwenen en de mobieltjes van mijn kinderen beschikken niet over een simkaart. Bellen en whatsapp zijn dus niet mogelijk. Dat houdt in dat ik de kinderen lastig bereiken kan wanneer ze alleen thuis zijn. En zij mij ook niet. Het enige wat ze kunnen doen, is op de videobel bij de voordeur (ring) drukken. Zo kunnen we met elkaar communiceren. Nou ja, je snapt het al. Het wordt hoog tijd om op zoek te gaan naar een mobiele telefoon voor thuis.

Correctie: een nieuwe mobiel voor mij, aangezien ik al twee en een half jaar doe met mijn huidige iPhone. Op zich doet mijn huidige iPhone het nog prima, maar als ik de specificaties van de nieuwe mobiele telefoons zie, word ik toch wel een beetje jaloers. Zo ben ik al bijna twee jaar stikjaloers op de foto’s die mijn man maakt met zijn mobiel. Door het dubbele camerasysteem maakt hij de prachtigste foto’s, welke meestal direct Instagramwaardig zijn. Ook is een nieuwe mobiel weer een stuk sneller. De apps openen sneller, een fotomomentje is dus bijna niet meer te missen. En je mobiel kun je tegenwoordig ook ontgrendelen met je gezicht. Althans, dat zijn de nieuwste specificaties van de iPhone Xs.

Hoe dan ook, een nieuwe mobiel voor mij heeft heel veel voordelen. Maar het grootste voordeel is dat mijn kinderen de oude telefoon kunnen gebruiken voor als ze alleen thuis zijn. Dat ik ze makkelijker bereiken kan en zij mij natuurlijk ook makkelijker kunnen bereiken! Hoe deden we dat toch vroeger, vraag je je weleens af?

Toch kleeft er ook een nadeel aan het aanschaffen van een nieuwe mobiel. Zeker aan de nieuwe iPhone Xs. Want man wat zijn die dingen dúúr! Het toestel is los verkrijgbaar vanaf €1147…

Misschien zoek ik toch nog maar even naar die oude Nokia. Die ligt vast nog wel ergens achterin de keukenla. Eens even kijken of we die nog aan de praat krijgen. Want het doel van de telefoon was tenslotte toch alleen dat mijn kinderen bereikbaar zijn door te kunnen bellen? En ach, ik leen de telefoon van de man voorlopig nog wel even voor alle kekke Instagram-kiekjes.


 

Afbeelding kinderen alleen thuis: shutterstock

Previous ArticleNext Article