3 x tip om 100.000 euro binnen te harken

geld harken

Wij weten dit natuurlijk allemaal al, maar voor degene die onder een steen leven en wel internet hebben. Onze ouders mogen ons 100.000 euro schenken als we dat in ons koophuis stoppen en wij nog niet de 40 jaar zijn gepasseerd. Precies, voor de meesten van ons oud nieuws. Maar wàt nou als mijn ouders dat niet weten, of wàt nou als jouw ouders dat niet weten? Tja, dan gaat het dus he-le-maal mis.

Tip #1

Schrijf je vader en/of moeder een mail

Tip #2

Schrijf je schoonvader en/of moeder een mail

Weet je niet hoe dat dat aan kan pakken? Hieronder een voorbeeld van mijn mail. Copy. Paste. Naam eronder en klaar.

Lieve pap, mam, schoonvader, schoonmoeder,*

Hoe gaat het? Zijn de kinderen een beetje lief voor je/jullie*? Hier op winstersport/centerparcs* is het echt geweldig. Zo fijn dat de kinderen 1/2/3* weken bij jullie kunnen logeren. Echt super, wij komen heerlijk tot rust.

Even iets anders.

Zoals je weet willen wij een huis kopen/hebben wij een huis gekocht* en betalen wij elke maand veel geld aan onze hypotheek. Nu weet ik dat ik over 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13/14/15/16/17/18/19/20* jaar de magische leeftijd van 40 jaar bereik. Ik wil graag voorkomen dat we een mooi belastingvoordeel aan onszelf voorbij laten gaan, dus vandaar dat ik het er even over wil hebben.

Voordat ik 40 jaar ben, mag je een bedrag van 100.000 belastingvrij aan ons schenken. Wat een hoog bedrag hè, ja dat zou echt te-gek zijn! En onze maandlasten zouden drastisch omlaag gaan, wat ons leven nog gemakkelijker zou maken.

Nu kan ik natuurlijk niet in jullie financiën kijken, maar het zou echt zonde zijn als we geen gebruik maken van deze regeling.

Ik heb een paar mogelijk antwoorden op een rij gezet, en zou het erg waarderen als je door zou willen geven wat voor ons van toepassing is. Wel zo handig, zodat we er rekening mee kunnen houden.

  1. Wat een goed idee! Ik maak het meteen over.
  2. Oh, ik weet niets van deze regeling, ik moet het er even met je vader/moeder* over hebben. Ik denk dat we een heel eind kunnen komen hoor.
  3. Zeker een mooie regeling, maar lieverd zoveel geld heb ik niet. Ik kan natuurlijk wel beginnen met sparen, want ik heb nog 1/2/3/4/5/6/7/8/9/10/11/12/13/14/15/16/17/18/19/20* jaar.
  4. Ik zou het heel graag schenken, maar je broer/zus is de 40 jaar al gepasseerd en als het voor hem/haar niet op gaat, gaan we dit ook niet aan jou schenken. Jammer lieverd, anders hadden we het zeker gedaan!
  5. Hahaha, leuk bedacht lieverd, gaat niet gebeuren.

Liefs,

(je naam)

*doorhalen wat niet van toepassing is

Mooi briefje hè. Mijn vader heeft geantwoord met optie 4 en 5. Helaas voor mij, maar misschien kan jij hier wel je voordeel mee doen.

Tip #3

Als je de mail hebt verstuurd en na 3 weken nog geen geld ontvangen hebt, blijft helaas alleen tip 3 over.

Reduceer alle vaste lasten tot het minimum. Verkoop alles! Trek in bij de ouders met de meest financiële potentie. Moet jij eens kijken hoe snel je 100.000 bij elkaar gespaard hebt! 🙂

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Ik denk dat ik hier antwoord 3 of 5 krijg. Maar ik ben de oudste dus ik wacht wel (gewoon voor de zekerheid) even met het delen van deze tips met mijn jongere zus en broer tot juli als ik de grens gepasseerd ben….