Leuke en lekkere kinder champagne maken

Kinder champagne

Het is bijna oudejaarsavond. Vorig jaar viel de kleuter (na een lange avond haar best te doen om wakker te blijven) om 23:45 uur in diepe slaap. En wanneer zij in slaap valt, kun je een bommetje naast haar afsteken, maar wakker wordt ze niet. De kans is groot dat de kleuter het dit jaar wel wakker houdt tot middernacht en dus ook met ons mee kan proosten met de champagne. Uiteraard krijgt zij geen échte champagne. Maar wel kinderchampagne maken, die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. 

Zelf kinderchampagne maken

Meng 3/4 glas spa rood met 1/4 glas witte druivensap en voila, dan is het net echte champagne.

Deze is wel heel gemakkelijk. Er zijn nog veel meer varianten kinderchampagne. Ik laat je de leukste en de lekkerste voor oudejaarsavond zien.

Ander recept voor kinderchampagne

Lusten de kinderen geen druivensap? Dan kun je appelsap als alternatief gebruiken:

Meng 3/4 glas spa rood met 1/4 glas witte appelsap en ook dan is het net echte champagne.

Extra feestelijke kinderchampagne

Deze kant en klare bubbels zijn extra feestelijk gemaakt door gummibeertjes op de bodem te leggen. Leukere kinderchampagne kun je de kinderen niet geven.

Alternatief voor kinderchampagne

Superleuk al die kinderchampagne, maar welk kind vindt het nou echt lekker? Het gaat uiteindelijk om feestelijk proosten toch? Ik vond deze melk met chocolade koekje wel erg leuk bedacht! Bovendien is dat rond middernacht nog wel lekker ook!

Drink je zelf liever Glühwein? Zie hier het Glühwein recept van Judith.

Tips om te proosten met kinderchampagne:

  • Gebruik plastic champagne glazen. Want laten we eerlijk wezen, kinderen kunnen op dat late tijdstip vrij onhandig zijn. En niemand heeft zin om om 00.00 glasscherven te gaan vegen.
  • Houd de glazen voor de kinderen en de volwassenen goed gescheiden! Zoals ik al zei, het is laat en voor je er erg in hebt, staat je kleuter echte champagne te hijsen.

Proost allemaal!


zelf kinderchampagne maken

Afbeelding kinderchampagne: Shebeko/shutterstock

 

Previous ArticleNext Article