Wat te doen deze Koningsdag?

Ik heb maar één tip voor je, want met dit grafweer komt mijn brein simpelweg niet verder: Netflix, warme chocolademelk met slagroom (of rum) oranje tompoucen, fleece dekentje en de bank.

Om mijn tip compleet te maken heb ik een aantal Koninklijke filmpjes voor je gezocht om samen met je kleintje te kijken.

Disney Klassiekers

Netflix beschikt over een aantal Disney Klassiekers die meestal nogal hoffelijk getint zijn.

Belle en het Beest staat bijvoorbeeld op Netflix: mijn favoriete Disneyfilm uit mijn kindertijd! Ik was fan van Belle en van de muziek in de film. Ooit draaide ik deze film op videoband dan ook helemaal grijs. Belle is een meisje uit een plattelandsdorp die droomt van avontuur en romantiek, maar niet met de plaatselijke Don Juan. Als ze per toeval een kasteel met een Beest ontdekt, verandert haar leven compleet. Een wijze les uit de film: Liefde en vriendschap is niet gebaseerd op het uiterlijk. De kleine Zeemeermin is de film die ik keek toen ik voor de allereerste keer naar de bioscoop ging. Wat ik me ervan kan herinneren is dat mijn broer en mijn buurmeisje huilend de zaal verlieten. Die enge Ursula is dan ook wel heel erg gemeen… Wijze les uit de film: jaag je dromen na, maar laat je niet in met een gemeen zeemonster.

Rapunzel is één van de eerste Disney Klassiekers waar mijn kleintje kennis mee maakte. En dat vond ik helemaal niet erg, want wat een heerlijke meegalm liedjes en leuke film is dat! Rapunzel wil voor één keer in haar leven naar de zwevende lichtjes, maar moeder Gothel verbiedt het haar. Gelukkig komt vrijbuiter Flynn Ryder toevallig langs en gaat Rapunzel met hem op avontuur. Wijze les uit de film: lekker aanpappen met die knappe boef, dan komt alles goed.

disney-netflix

Andere Koninklijke Disney Klassiekers die te vinden zijn op Netflix: Aladdin, de Prinses en de Kikker en Assepoester 2.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Helemaal geweldig die Disney-films en inderdaad het ideale weer ervoor. Wij hebben de Oranje tompouce vast in huis gehaald